Сдруженията на собствениците на сгради в община Смолян, които са

...
Сдруженията на собствениците на сгради в община Смолян, които са
Коментари Харесай

Сдруженията на собствениците на сгради в Смолян скочиха срещу правилата за отпускане на средства от Националния план за възстановяване

Сдруженията на притежателите на здания в община Смолян, които са кандидатствали за финансиране по Националния проект за възобновяване и резистентност за саниране на блокове скочиха против разпоредбите и регламента, по които са разпределени средствата.

Оказва се, че са направени и предадени 65 плана, от които са утвърдени едвам 5, а притежателите са платили близо 1.2 млн. лева за обследвания.



Това стана ясно на провела се през днешния ден среща, проведена от Община Смолян във връзка резултатите от оценката на подадените планови оферти по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “. В нея участваха народните представители от района доктор Красимир Събев и Михал Камбарев, който се включи онлайн, регионалният шеф Захари Сираков, зам. - кметът Марин Захариев, ръководителя на Общински съвет - Смолян Димитър Кацаров, специалисти от локалната администрация и други



Според жителите на Смолян е належащо преразглеждане на решението по какъв брой плана да бъдат финансирани от всяка от кандидатствалите общини или страната да обезпечи спомагателен запас за финансиране на сходен жанр действия. Според някои от домоуправителите, повече от 10 години не могат да стигнат до нужните средства да санират домовете си.

Според предлагането на регионалният шеф Захари Сираков, страната би трябвало да подсигури и включените 20 % съфинансиране за втория стадий на програмата, с цел да се понижи несъответствието на по този начин въведените към този момент критерии.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР