Сдружения на болници настояват сумите над 150 лева от цената

...
Сдружения на болници настояват сумите над 150 лева от цената
Коментари Харесай

Скок на клиничните пътеки и на потребителските такси

Сдружения на лечебни заведения упорстват сумите над 150 лв. от цената за мегаватчас да се поемат от страната от януари. Това се показва в писмо до медиите от Българската болнична асоциация, Националното съдружие на частните лечебни заведения, Националното съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване, Асоциацията на университетските лечебни заведения в България и Сдружението на общинските лечебни заведения в България.

Писмото е изпратено и до премиера, до министрите на финансите, на опазването на здравето и на енергетиката - Асен Василев, Асена Сербезова и Александър Николов, до парламентарни комисии, до НЗОК и до Българския лекарски съюз.

От лечебните заведения упорстват още и за нарастване на цените на клиничните пътеки и на клиничните процедури минимум с 25 на 100 през тази година и следващо поетапно повишение до 100 % в идващите три-четири години.

В писмото е обърнато внимание и на потребителската такса, заплащана от пациентите, която не е променяна от шест години и не е обвързана с минималната работна заплата.

Представителите на болничните сдружения упорстват и за незабавна среща с ръководещите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР