Сдружението за културно, образователно и социално развитие (СКОСР) избра Арт

...
Сдружението за културно, образователно и социално развитие (СКОСР) избра Арт
Коментари Харесай

Фотографска изложба PHOTO VOICE VARNA 2023 гостува на Арт Галерия TUV при ТУ– Варна

Сдружението за културно, просветително и обществено развиване (СКОСР) избра Арт галерията на Технически университет – Варна, с цел да показа изложбата си във формат Photo Voice (Гласът на Снимката) – един от най-популярните способи в Европа за гражданско присъединяване в процесите за развиване на обществото.

Проектът се реализира за първи път във Варна, с поддръжката на фонд „ Култура “ към Община Варна и включва 18 фотографии на младежи от 5 страни – България, Турция, Испания, Италия, Узбекистан, които свободно показват и демонстрират какво ги вълнува и какво им е забавно в града.

В експозицията могат да бъдат видени красиви пейзажи, значими житейски събития и акценти върху всекидневието. Под всяка една от фотографиите има текст на създателя, с посланието или страстта, която го вълнува. Сред показаните снимки участват и такива на студенти от ТУ-Варна.

Идеята, Гласът на фотографията да „ прозвучи “ във Варна е на Евгени Райчев, ръководител на сдружението СКОСР, а Красимир Недялков е управител на плановата самодейност.

Гостуването на изложбата в Арт Галерия TUV се провежда по самодейност и със съдействието на Любов Вълкова, шеф на Университетската библиотека и ще продължи до края на м. август 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР