“Сдружение за подкрепа на футбола - ” е подало заявление

...
“Сдружение за подкрепа на футбола - ” е подало заявление
Коментари Харесай

Поискаха акциите на Берое, до седмица заралии ще имат нов собственик

“Сдружение за поддръжка на футбола - ” е подало заявление за придобиване на акциите на едноименния клуб от Стара Загора. Лично кметът на града Живко Тодоров удостовери новината пред “Тема Спорт”, като по този начин излиза наяве, че първата крачка към спасението на беройци е направена.
Остава единствено завършването на промяната на собствеността да стане факт идната седмица.
„ Сдружението е подало поръчка да придобие акциите и в най-близко бъдеще се чака това да се случи. След като тяхното прекачване стане факт, новите притежатели ще дават отговор за всички контракти – било то на треньори или футболисти. Моята роля до в този момент е била да се структурира въпросното съдружие с нестопанска цел. Помагал съм и постоянно ще оказвам помощ на футбола и Берое “, разяснява Тодоров.
Сдружението с нестопанска цел бе вписано на 20 януари, като би трябвало да придобие акциите от сегашния притежател - Топлоелектрическа централа “Марица Изток-2”. Държавата разгласи отдръпването си от клуба, като по този метод бъдещето на старозагорския футбол изглеждаше под сериозен въпрос.
Реакцията на общината, бизнеса и почитателите в Стара Загора обаче по всички проличава, че ще избави тима.
“Най-важната ни задача е да спасим клуба и той да остане в елита. Другите цели идват след това. Оптимист съм, че с общи сили ще спасим Берое”, добави още Тодоров.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР