Сдружение Съюз на туристическия бизнес- Банско беше организатор на кръгла

...
Сдружение Съюз на туристическия бизнес- Банско беше организатор на кръгла
Коментари Харесай

В Банско: На кръгла маса обсъждат обмена на туристи между България и Турция

Сдружение " Съюз на туристическия бизнес- Банско " беше уредник на кръгла маса „ Ролята на страната и туристическите сдружения за увеличение на двустранния туристопоток сред България и Турция “. Партньори в организирането и участници в полемиката бяха Министерство на туризма, Община Банско, Посолство на Турция в България, представителни посетители от Република Турция, туроператори и публицисти, представители на туристическия отрасъл в гр. Банско.

Модерираният от Малин Бистрин - ръководител на СТБ-Банско, конгрес бе открит от Зарица Динкова, министър на туризма, и Сашка Въчкова – зам.-кмет на Община Банско.

Представителите на турската страна Нежден Хамзаоглу – туроператор и член на УС на ТЮРСАБ, журналистът Исмаил Шахин и Бурхан Немутлу, член на УС на Българо-турската търговско-индустриална камара, подчертаха в изявленията си, че капацитетът на българският туризъм е употребен прекомерно малко на турския пазар и би трябвало без отсрочване да се направи рекламна тактика за привличане на туристи. Те дадоха съответни образци както за метода, по който информацията би трябвало да стига до съседите ни, по този начин и за разнообразието и наличието на предлаганите от българска страна туристически артикули. Интересът е огромен, икономическата обстановка също допуска засилено търсене на туристически пакети, тъй че България би трябвало да бъде по-активна в промотирането и предлагането, предложиха съседите от Турция и предложиха подпомагане на разнообразни равнища.

В такава посока бяха и изявленията на участниците в кръглата маса от българска страна – за качествена реклама, обединени и синхронизирани старания на страната, локалната власт и браншовите организации. Те желаеха съдействието на Министерство на туризма за включване и на други министерства и държавни ведомства, защото туризмът е пресечна точка на стопански, обществени и спортни браншове и без намесата на страната е невероятно общините и частните вложители да основават инфраструктура.

Банско несъмнено се радва на все по-голям интерес от страна на турските туристи, е видно от данните за последната година, през която броят им е повишен три пъти, уточни Сашка Въчкова. Но е нужна намесата на страната, с цел да стане допустимо създаване на спортни и други уреди, с цел да може Банско да стане целогодишна дестинация.

Министър Зарица Динкова поддържа изрично напъните на общините и туристическите сдружения за обща рекламна тактика и се ангажира да сложи за разискване разискваните на срещата проблеми в Министерски съвет.

Срещата приключи с благопожелание „ мостовете “ сред България и Турция да бъдат необятни и къси, с цел да може гостите да идват бързо и елементарно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР