Сдружение "Родители обединени за децата" е осигурило подслон и храна

...
Сдружение "Родители обединени за децата" е осигурило подслон и храна
Коментари Харесай

Неправителствена организация в Русе помага на украински семейства да се установят у нас

Сдружение "Родители обединени за децата " е осигурило заслон и храна за десетки бежанци в страната

Очакват миграционният напън от Украйна да се ускори, поради продължаващите военни дейности, предава.

Ярослав е от Харков. Той, брачната половинка му и 8-те им деца са напуснали дома си още на 24 февруари, когато се събудили от мощни гърмежи и разбрали, че войната е почнала.

Веднага фамилията събрали багажа и потеглили към различен град, който се намира на 180 километра от Харков. Отначало там е било умерено, само че след това и там почнали военни дейности.

По време на първите конфликти фамилията пренощувало в мазе. Бързо обаче видели, че храната е малко и хлябът не доближава. Така те решили да си тръгнат, макар че градът е бил обкръжен от съветската войска. По роман на Ярослав, те са напуснали града през гора и полета, стигайки до Полтава, а от там и в Одеса. След това са достигнали и границата с Молдова.

След това с помощта на другари, Ярослав и фамилията му пристигнали в Русе, където са настанени в хотел. Той показа, че надалеч не са очаквали такова топло посрещане в България.

Семейството поддържа връзка с техни близки и съседи, които също са избягали. Вече са почнали да губят вяра, че ще се върнат назад.

От съдружие "Родители обединени за децата " имат доста контакти с бесарабски българи, от които получават информация за фамилии нуждаещи се от помощ. Те чакат да настанят още три многодетни фамилии от Украйна.

Вижте повече детайлности във видеото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР