Сдружение Планинско спасяване – област Пазарджик“ стартира дарителска кампания за

...
Сдружение Планинско спасяване – област Пазарджик“ стартира дарителска кампания за
Коментари Харесай

Започна дарителска кампания „Дронът – моят спасител“

Сдружение „ Планинско избавяне – област Пазарджик “ започва дарителска акция за пазаруване на промишлен дрон с термална камера.
Прочетете още
Сдружението събира група другари – туристи, пещерняци, ориентировачи, планинари и дейни жители. „ Територията на област Пазарджик се състои от 12 общини, като множеството от тях са в планински региони. Съществуват дребни махали в родопската част на региона, до които достъпът при значителни снеговалежи е относително усложнен. Стотици туристически направления кръстосват из Родопите, Рила и Средна гора в региона на нашата област и за нас беше чудно за какво до този миг не е основан отряд на ПСС към БЧК, който да обезпечи потребността от подобен тип активност. Към оня миг смятахме, че това е единствената организация, занимаваща се с планинско избавяне “, споделят от сдружението.

Затова се провеждат и организират голям брой акции и начинания, а в този момент набират средства за съоръжение с дрон. „ Такъв вид дронове се употребяват за редуциране времето за търсене на потърпевши, при локализиране на пожари и наводнения, преместване на нужни лекарства преди достигане на избавителни екипи. Те дават записи и фрагменти, които се употребяват при търсене на изгубени хора “, споделят уредниците на кампанията и допълват за изгодите от потреблението на подобен дрон:

„ Tepмaлнитe ĸaмepи нa дpoнoвeтe имат значимо пpилoжeниe зa cпacявaнeтo нa живoти в ycлoжнeни ycлoвия – през тъмната част на денонощието, cĸpити oт пpeдмeти или зaтpyпaни в cгpaди, на тpyднoдocтъпни тъмни и гористи paйoни. Притежават високо сензитивна термо камера, както и две други спомагателни камери, летят при температури от -20⁰С с към 40‘минути полетно време с един комплект акумулатори. Това е моделът, употребен в доста от европейските избавителни екипи. “

Кампанията има целева сума за набиране от 26 000 лева, с които да се обезпечи закупуването на дрон с термо камера, образование на общо 15 експерти в 4 екипа от професионални и доброволни посоки и да организираме в допълнение 3 подготвителни акции на терен. Дронът ще бъде позициониран в Пазарджик, само че ще се употребява при поискване в цялата страна с наш водач.



Информация за Дарителската ни акцията и методите на даряване:
Официалният уебсайт на Сдружение „ Планинско избавяне – област Пазарджик “ По банковата сметка на Сдружението:
IBAN: BG25UBBS80021050505540
Титуляр: Планинско избавяне – област Пазарджик
Основание: Дарение за „ Дронът, моят избавител! “ DMS акция на номер 17 777 с текст: DMS SPASITELI
Събраните средства до момента са над 6300 лева, с помощта на нестопански организации, компании и жители.

„ Вярваме, че идеята ще бъде припозната и Дарителската ни акция „ Дронът, моят избавител! “ ще бъде сполучлива за бъдещето на спасяването! “, споделят от сдружението.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР