Сдружение Асоциация на хореографите в България изпрати писмо до премиера

...
Сдружение Асоциация на хореографите в България изпрати писмо до премиера
Коментари Харесай

И хореографите готови за протест

Сдружение " Асоциация на хореографите в България " изпрати писмо до премиера и до здравния министър, в което показва противоречие със затварянето на танцувалните салони. Ето цялостния текст на декларацията:
" Ние от съдружие „ Асоциация на хореографите в България “ (АХБ) с голямо терзание одобряваме изявлението на министър Ангелов по отношение на желанията за следващо затваряне на залите за танцово изкуство. Ние сме разтревожени за възходящия брой на инфектирани с COVID-19 в страната, само че не сме съгласни с ограниченията, които се взимат, с цел да се противодейства на това, а точно затваряне на избрани бизнеси.
 Изкуството и танците стартират активност до дни? Изкуството и танците стартират активност до дни?
" На този стадий няма да има нова заповед за отваряне на танцовите зали и школите. Но в идната ще бъдат планувани нашите занятия да б...
Остро се противопоставяме на сходни планове и изрично отхвърляме този път да бъдем пострадали, тъй като считаме, че растежът нановите случаи не се дължи на работещите зали за танцово изкуство. Досега постоянно сме доказвали, че сме виновни, съпричастни ивинаги сме изпълнявали прецизно противоепидемичните ограничения. Залите ни работят със мощно понижен потенциал (30 % съгласно условието на МЗ) и сме основали подобаващи условия и за хореографите, които преподават и за посетителите, защото ние също сме заинтригувани те да бъдат здрави.
Като резултат от предходните две затваряния – някои от нашите членове банкрутираха, а останалите са на ръба на оцеляването, тъй като множеството от нас по този начин и не получиха съответна икономическа отплата. При трето затваряне нашият отрасъл е жертван. Предвид написаното нагоре, изрично заявяваме, че сме срещу затваряне на залите за танцово изкуство и този път сме подготвени да отстояваме правото си на труд с митинги или да продължим да работим, макар заповедите от Министерство на здравеопазването или РЗИ.
Надяваме се на схващане от Ваша страна! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР