Сдоказания си професионализъм Илия Лингорски ще даде своя значим и

...
Сдоказания си професионализъм Илия Лингорски ще даде своя значим и
Коментари Харесай

Радев: Илия Лингорски ще даде своя значим и ползотворен принос за работата на БНБ

Сдоказания си професионализъм Илия Лингорски ще даде своя важен и потребен принос за работата на Българската национална банка – най-авторитетната и уважавана институция в България, призвана да подсигурява нашата финансова и банкова непоклатимост.

Това съобщи президентът Румен Радев на формалната гала по встъпване в служба на Илия Лингорски като член на Управителния съвет на Българската национална банка.

Илия Лингорски е основен икономист на Българската банка за развиване и съпредседател на Комитета по енергетика, инфраструктура и публично-частно партньорство на Европейската лига за икономическо съдействие. Завършва Химико-технологичния институт в София, специализира в региона на математическото моделиране и изкуствения разсъдък в Оксфорд, като сега преподава в Софийския университет и продължава да се занимава с научно-изследователска активност.

Илия Лингорски е някогашен заместник-министър на финансите. Има богат професионален и управнически опит в региона на финансите и стратегическото обмисляне към Европейската банка за възобновяване и развиване. Той бе назначен от президента с декрет № 118 от 15 април 2022 година за член на УС на Българска народна банка, считано от 18 юни 2022 година

Държавният глава изрази убеденост, че Илия Лингорски има нужните за позицията морални качества и потвърден професионализъм в региона на стопанската система, финансите и банковото дело. „ Илия Лингорски е отборен състезател и с това свое скъпо качество ще помогне банката да работи още по-добре “, посочи президентът.

В рамките на церемонията шефът на Българската национална банка Димитър Радев съобщи, че познава добре опита и качествата на Илия Лингорски и му пожела сполучлив мандат. След като постави клетва и подписа клетвения лист Илия Лингорски благодари на президента за доверието и уточни, че приема работата като дълг и ще работи за одобряването на престижа на Българска народна банка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР