Сделката за заплащане на водача на UPS в САЩ ще бъде на стойност 170 000 долара годишно, казва фирмата

...
Доставният гигант UPS предупреди, че печалбите му ще бъдат по-ниски
Коментари Харесай

Доставният гигант UPS предупреди, че печалбите му ще бъдат по-ниски от планираните тази година, отчасти отразявайки увеличения на заплатите, които се съгласи да предостави на американските работници в трудова сделка миналия месец.

UPS каза, че средният шофьор на пълен работен ден ще печели около $170 000 (£135 000) годишно, включително здравеопазване и други обезщетения, до края на петгодишния договор.

Това е увеличение от около $145 000 сега.

Повишенията следват най-сериозния пристъп на инфлация в САЩ от 40 години.

Като цяло цените се повишиха с 3% през 12-те месеца до юни, след като скочиха с повече от 9% през предходната година.

Тъй като нарастващите разходи за живот натоварват бюджетите на домакинствата, трудовото напрежение кипи, което води до синдикални кампании в Starbucks и други компании и стачки в цялата страна.

>

Заплахата от стачка на синдиката на Teamsters удари UPS през последните седмици, тъй като клиентите пренасочваха около един милион пакета на ден към конкурентни компании, което струваше на компанията около 200 милиона долара от продажби .

В призив за информиране на инвеститорите във вторник UPS каза, че сделката, постигната с Teamsters – очаква се да бъде одобрена от работниците при гласуване този месец – също ще натежават печалбите му.

Сега очаква коригираният му оперативен марж тази година да бъде 11,8%, по-малко от 12,8%, очаквани през май. Спадът също отразява спад в доставките, тъй като икономиката отслабва.

UPS има най-голямата синдикализирана работна сила сред всички компании в САЩ и е известна със сравнително силните си предложения за компенсации. Шофьори, които обсъждат почасовото си заплащане от $40 или повече, редовно влизат в националните заглавия.

Преди новата сделка компанията каза, че шофьорите са печелили около $95 000 средно годишно заплащане или около $42 на час и още $50 000 в придобивки.

Споразумението, постигнато с Teamsters миналия месец, повиши началното заплащане на служителите на непълен работен ден до $21 на час, призна Деня на Мартин Лутър Кинг младши през януари за празник на за първи път и осигури подобряване на условията на труд, включително обещания за осигуряване на климатици в нови превозни средства за доставка.

За шофьорите синдикатът Teamsters, който представлява повече от 300 000 служители на UPS, заяви, че новият договор ще осигури увеличение на заплащането от $2,50 на час тази година и $7,50 на час за петте години на сделката.

Лейбъристките лидери приветстваха споразумението като стандартна настройка, когато беше обявено. Работниците в Amazon и другаде вече посочиха споразумението, като настояваха за собствените си увеличения на заплатите.

Икономистите наблюдават отблизо увеличенията на заплатите, тъй като някои се притесняват, че те могат да започнат да се захранват с проблем с инфлацията, който започна с свързани с пандемията проблеми с доставките и шокове от войната в Украйна.

Ръстът на заплатите в САЩ изпревари ръста на цените през юни за първи път от повече от две години.

Средното почасово заплащане в САЩ е било почти $34 през юли, докато средният разход за компенсация за работодателите в САЩ е бил около $43 на час тази пролет, според най-новите данни на Министерството на труда на САЩ.

Около две трети от разходите отиват за заплати, докато другата трета представляват доходи.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР