Сделката за закупуване на "ЧЕЗ България" от "Инерком" е била

...
Сделката за закупуване на "ЧЕЗ България" от "Инерком" е била
Коментари Харесай

Шефът на "Енерго Про": Сделката за ЧЕЗ е непрозрачна

Сделката за закупуване на "ЧЕЗ България " от "Инерком " е била непрозрачна.

Това съобщи изпълнителният шеф на „ Енерго Про” Павел Вана.

Така той нападна своите съперници, защото и неговата компания също бе измежду кандидат-купувачите на активите на ЧЕЗ в нашата страна.

"Честно казано ние сме в енергийния бизнес повече от двадесет години, най-много на източните пазари. Никога не сме срещнали нещо сходно преди. Стандартният търг за такава продажба на активи наподобява по напълно друг метод и има ясни правила, което не може да се каже за продажбата на активите на ЧЕЗ в България ", сподели Вана пред изданието euro.cz, представен от Канал 3.

Той разяснява и "лошия " опит, който енергийните компании добили в България.

"Част от локалните политици приканват за национализация, министри и длъжностни лица тормозят задгранични вложители с непрекъснати инспекции и санкции за противоречиви пропуски на фирмите ", показва изпълнителният шеф на "Енерго Про ".

"Ние неведнъж декларирахме нашия интерес, тъй като сме дейни в България. Притежаваме една трета от разпределителната мрежа. Знаем по какъв начин да се държим на пазара и предлагаме вероятни синергии. Управлението и на друга мрежа би било от изгода за нас. ЧЕЗ в последна сметка избра различен претендент, ние почитаме този избор. Въпреки че би трябвало да кажа изрично, че имаме огромни подозрения по отношение на прозрачността на целия развой по продажбата ", разгласи Вана.

В допълнение той споделя, че бизнес средата в страната ни е "нормална ". И отбелязва, че на българския пазар "Енерго Про " се пробва да усъвършенства разноските и да генерира повече електрическа енергия.

"Подобни са и дистрибуционните компании, които притежаваме в Грузия и България. Водата е натурален източник на сила и затова водната сила има висока политическа поддръжка ", уточни Павел Вана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР