Сделката за продажбата на Нова телевизия трябва да приключи през

...
Сделката за продажбата на Нова телевизия трябва да приключи през
Коментари Харесай

Сделката за Нова телевизия приключва до 4 месеца

Сделката за продажбата на " Нова телевизия " би трябвало да завърши през второто тримесечие на тази година.

Прехвърлянето на собствеността предстои на регулаторно утвърждение от страна на Комисията за защита на конкуренцията.

Подписването е станало късно в четвъртък вечерта, заяви " 24 часа ", като цитира свои източници.

Телевизията към този момент публично е българска, откакто шведската компания " Модърн таймс груп " (MTG) разгласи рано сутринта на 22 февруари на уеб страницата си, че е продала " Нова Броудкастинг груп " на Кирил Домусчиев.

Информацията за договорката пристигна малко повече от месец, откакто сегашния притежател - шведската MTG - се отхвърли да продаде " Нова Телевизия " на чеха Петр Келнер, който закупи активите на Telenor в България и района.

Келнер бе подготвен да заплати €185 милиона за активите на MTG в България. Не е известна сумата, която Домусчиев би платил, само че евентуално тя е по-ниска. През 2008 година шведската компания заплати €620 милиона.

" Адванс медия груп " ЕАД е благосъстоятелност на " Адванс Пропъртис " ООД, което има 117 компании в 23 страни. Те оперират допълнително от 10 промишлености, измежду които фармацевтика, мореплаване, пристанищни интервенции, парцели и енергетика. Групата е благосъстоятелност на българските предприемачи, братята Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев.

" Инвестицията ни в " Нова Броудкастинг груп " е стратегическа за нашия капиталов холдинг. Тя ни дава опция да навлезем в един перспективен и нов за нас промишлен сегмент. Възнамеряваме да продължим сполучливото развиване на медията, опирайки се на качеството и потвърдения професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на " Нова ". Неслучайно медията е водеща в страната ", споделя Георги Домусчиев, изпълнителен шеф на " Адванс Пропъртис ". По думите му компанията ще поддържа досегашната политика на " Нова Броудкастинг груп " за справедлива журналистика, преданост към феновете и сътрудниците, както и високо качество на наличието и стратегиите. " Надяваме се с нашата финансова поддръжка медията да продължи да се развива ускорено и да предлага все по-добър и забавен артикул на феновете ", споделя още Георги Домусчиев.

" Нова Броудкастинг груп " е най-голямата комерсиална медийна група в България със 7 тв канала и спомагателен онлайн бизнес, който доближава до 74% от българското население всеки месец. Компанията генерира 112,5 млн. евро от продажби и 21,8 млн. евро оперативни доходи (EBIT - облага преди лихви и данъци) за 2018 година В нея работят 650 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР