Сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ и днес бе

...
Сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ и днес бе
Коментари Харесай

Сделката за ЧЕЗ и днес стана повод за словесни престрелки в Парламента

Сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ и през днешния ден бе мотив за повишение на напрежението в Народното събрание.

От парламентарната естрада Българска социалистическа партия изиска министър-председателят Бойко Борисов да пристигна и да бъде изслушан за продажбата. От ГЕРБ дадоха отговор, че не се отхвърлят от тематиката и доста отговори ще бъдат получени на взаимното съвещание на енергийната комисия и комисията за надзор на разследващите средства на следващия ден.

Вчера Борисов беседва с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш и получи от него класифицирана информация по отношение на договорката, която внесе в секретното деловодство на Народно събрание. Днес социалистите се възмутиха, че става въпрос единствено за „ един хвърчащ лист “, без автограф, без щемпел и с информация, която няма никакво съображение да бъде класифицирана. „ Това е безспорна насмешка “, съобщи пред публицисти заместник-председателят на групата Жельо Бойчев. От Българска социалистическа партия желаеха „ листът “ да бъде разкрит, с цел да може да бъде употребен на следващия ден на съвещанието на комисията по енергетика.

„ Ще ги пъдя до дупка “, сподели през вчерашния ден министър председателят.

„ Кого ще гони до дупка? – попита през днешния ден депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. – Кои са те? Кой клати държавното управление?

„ По отношение на опитите за люлеене на държавното управление – погледнете към себе си, запитайте себе си и вашата парламентарна група и отговорите са налице “, отговори Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„ Е, кой? Кой може? Който има интерес. Интерес има опозицията. Във всяко ръководство опозицията има интерес да клати ръководещите , това е напълно естествено “, разяснява вицепремиерът Валери Симеонов.

Председателят на енергийната комисия Делян Добрев съобщи пред bTV, че не става дума за прикрито придобиване на ЧЕЗ, защото се знае кое е юридическото лице. Утре на съвещанието на отрасловите комисии се чакат и отговори от Гинка Върбакова и „ Инерком “.

Добрев отхвърли той да е новият енергиен министър.

От Българска социалистическа партия желаеха още на утрешното съвещание на отрасловите комисии да бъде поканена и Българската банка за развиване, с цел да даде отговори по тематиката ЧЕЗ. От ГЕРБ отвърнаха, че това няма по какъв начин да се случи, защото ще нарушат класифицирана информация.

От Българска социалистическа партия към този момент са внесли в Народното събрание проекторешение за основаване на анкетна комисия за следствие на всички условия и обстоятелства по отношение на договорката с ЧЕЗ. „ За нас държанието на Бойко Борисов е необяснимо и безпричинно по никакъв метод, тъй като той или лъже българския народ , че няма информация за тази договорка, или противоположното – в случай че той в действителност не е знаел, мястото му не е там “, разяснява Бойчев.

Вижте още във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР