Сделката за освобождаване на жизненоважни хранителни продукти от Украйна е

...
Сделката за освобождаване на жизненоважни хранителни продукти от Украйна е
Коментари Харесай

След успешните преговори за зърното, ООН си поставя нови цели

Сделката за освобождение на жизненоважни хранителни артикули от Украйна е достигнала „ нов крайъгълен камък “ с десетте милиона метрични тона, които са минали през Черноморския филантропичен кулоар за три месеца. Това разгласи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш на конференция в Ню Йорк.

„ Въпреки всички трудности, които видяхме, фарът на вярата в Черно море към момента свети и самодейността работи “, означи международният водач. Той добави, че в този момент има два целта: първо, възобновяване и цялостно осъществяване на договорката за зърното, както и унищожаване на оставащите спънки пред износа на храни и по този начин нужните торове от Русия.

Гутериш акцентира, че той и Организация на обединените нации са изцяло ангажирани с двете цели, изтъквайки нуждата от незабавно справяне с „ световната рецесия на пазара на торове “. „ Не можем да позволим световните проблеми с достъпа до торове да се трансфорат в международен дефицит на храна “, безапелационен е Генералният секретар на Организация на обединените нации.

Насочвайки вниманието към конференцията на Организация на обединените нации за климата, която стартира в Шарм ел-Шейх, Египет, този уикенд, той означи, че това би трябвало да е моментът за „ възобновяване на доверието и на упоритостта, нужни да бъде избегнато изместването на планетата от климатичната канара ”. Емисиите са на път да се покачат с цели 2,8 градуса по Целзий до края на този век, надалеч от контрактувани 1,5 градуса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР