Сделката за износ на зърно през Черно море отново е

...
Сделката за износ на зърно през Черно море отново е
Коментари Харесай

Русия спря зърнения коридор през Черно море

Сделката за експорт на зърно през Черно море още веднъж е била спряна, защото Русия е блокирала регистрацията на кораби във всички украински пристанища, заяви украинското министерство на инфраструктурата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По самодейност на Организация на обединените нации и с посредничеството на Турция Москва и Киев се договориха да пропущат кораби с украински храни през 10-милен кулоар в Черно море. Съдовете могат да се товарят в три украински пристанища и придвижването им се следи от координационен център в Турция.

През май, само че съобщи, че самодейността ще бъде прекъсната, в случай че не бъде изпълнено съглашение, целящо превъзмогване на пречките пред износа на съветско зърно и торове.

" Съвместният координационен център в Истанбул (който управлява инициативата) разгласи, че е невероятно да се изготви проект за ревизия за 1 юни заради следващия голословен отвод на съветската делегация да записва входящия флот за присъединяване в самодейността ", съобщи украинското министерство във " Facebook ".

Министерството уточни, че през последните два дни на май Русия е записала единствено един идващ транспортен съд за ревизия и не е дала пояснение за този ход, който съгласно министерството е " жестоко нарушаване " на самодейността.

Москва упорства западните страни да смъкват рестриктивните мерки за влизане на съветски кораби в техни пристанища и за обезпечаване на корабни товари, както и за събаряне на възбраните за достъп до интернационалната система за банкови транзакции SWIFT за нейни банки. Отделно тя желае да й бъде върнат достъп до водопровод за транспорт на амоняк от Русия до украинския бряг.

 Москва даде ултиматум за зърнения кулоар през Черно море Москва даде ултиматум за зърнения кулоар през Черно море

В сряда през Черно море, предвиждащи отстъпките за амоняка, желани от Русия, както и разширение на броя на храните и на украинските пристанища, от които могат да бъдат изнасяни те. Киев и Анкара поддържаха измененията, само че Москва към момента не е коментирала предлагането.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР