Сделката за износ на зърно през Черно море отново е

...
Сделката за износ на зърно през Черно море отново е
Коментари Харесай

Русия затапи зърнения коридор

Сделката за експорт на зърно през Черно море още веднъж е била спряна, защото Русия е блокирала регистрацията на кораби във всички украински пристанища, заяви украинското министерство на инфраструктурата, представено от Ройтерс.

Сделката за така наречен зърнен кулоар сред Москва и Киев бе подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година, с цел да се подкрепи превъзмогването на международната продоволствена рецесия, изострена от нахлуването на Русия в Украйна, която е водещ международен експортьор на зърно.

През май Русия се съгласи на двумесечно удължение на съглашението, само че съобщи, че самодейността ще бъде прекъсната, в случай че не бъде изпълнено съглашение, целящо превъзмогване на пречките пред износа на съветско зърно и торове.

" Съвместният координационен център в Истанбул (който управлява инициативата) разгласи, че е невероятно да се изготви проект за ревизия за 1 юни заради следващия голословен отвод на съветската делегация да записва входящия флот за присъединяване в самодейността ", съобщи украинското министерство във Facebook.

Министерството уточни, че през последните два дни на май Русия е записала единствено един идващ транспортен съд за ревизия и не е дала пояснение за този ход, който съгласно министерството е " жестоко нарушаване " на самодейността.
ТЕМА преди 3 часа 760 преди 23 часа 5372 преди 1 ден 1313
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР