Сделката за ЧЕЗ ще бъде проверена в България. В това

...
Сделката за ЧЕЗ ще бъде проверена в България. В това
Коментари Харесай

Борисов: Няма основания сделката за ЧЕЗ да се смята за съмнителна, но ще я проверим

Сделката за ЧЕЗ ще бъде тествана в България. В това увери още веднъж министър председателят Бойко Борисов в неделя. Той уточни, че персонално е изискал оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, с цел да не се петни нейното име и това на партията, пише Actualno.com.

Борисов уточни още, че няма учредения договорката за ЧЕЗ да се счита за съмнителна, само че все пак, всеки подробност от нея ще бъде тестван. А познанството на Петкова с купувачите на електроразпределителното сдружение изглеждало съмнително единствено за публиката в профил, само че в действителност не било по този начин. " Електроразпределителните сдружения са продадени 2005-а година, забележете по какъв начин са продадени, контролният %, който разрешава да се управлява сдружението е 34%, а страната си оставила 33%.

Още тогава те /БСП/ са заложени да няма никакъв надзор ”, разяснява още Борисов. „ Сделката за ЧЕЗ се прави в Чехия. Така, както договорката с Нова телевизия, за равностойни суми. Тя се продаде за 185 млн.евра., умножено по две 370 млн. лева По тази логичност ние що не си одържавихме, да си имаме още една държавна телевизия. И някой разбра ли от нас по кое време и къде се продаде. Същото е и с ЧЕЗ. В Чехия става договорката. Сега, когато идва в България, ние ще ги посрещнем и ревизираме и едната и другата, и третата, несъмнено.

Колегите през вчерашния ден от Българска социалистическа партия, приемем, че доброжелателно споделят страната да извади 380 млн. евро да я купи, първо за какво ги продавахме? Защо по време на техните държавни управления от 2005-а не си ги откупиха назад и за какво единствено ЧЕЗ да купим, а Енерго-про и ЕВН що не ги купим ”, попита министър председателят. „ Не може да ни упрекват за всичко и в случай че Теменужка й споделих: „ дай си оставката “, тъй като при неналичието на здрав разсъдък, нали да се разсъждава в профил какво наподобява, другари на енергийния министър купили ЧЕЗ. Това чува публиката, а това няма нищо общо, нищо истина.

Частни компании са си се разбрали, държавните регулатори ще ги следят, само че аз не мога да оставя и нейната и нашата известност да има някакъв подтекст в нея ", добави той, представен от БГНЕС. „ От опозицията не помниха, че те вързаха електромерите по време на тяхното ръководство за сметките на хората за ЕРП-та. Ако в този момент ние речем да не плащаме на американските централи, те непосредствено си взимат парите от ЕРП-та, от електромерите на хората. На това с решение на Министерски съвет по време на тяхното ръководство ”, сподели Бойко Борисов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР