Сделката за Брекзит“ трябва да се отложи, ако парламентът не

...
Сделката за Брекзит“ трябва да се отложи, ако парламентът не
Коментари Харесай

Трима британски министри готови да поискат отлагане на Брекзит


Сделката за „ Брекзит “ би трябвало да се отсрочи, в случай че Народното събрание не утвърди съглашение през идващите дни, предизвестиха обществено за първи път трима министри от кабинета. Преди решаващото гласоподаване в Камарата на общините Грег Кларк, Амбър Ръд и Дейвид Гоук оповестиха, пред „ Дейли мейл “ че времето изтича и че се надяват скоро на пробив в договарянията, съобщи БГНЕС.

Ако не, те споделиха, че са подготвени да се опълчват на Тереза Мей и да гласоподават за отсрочване.

От „ Даунинг стрийт “ оповестиха, че възгледите на тримата по разновидността „ без договорка “ „ надали са загадка ”.

В изказването се споделя: „ Премиерът работи интензивно, с цел да подсигуряваме, че ще получим договорка с Европейски Съюз, която ни разрешава да реализираме резултатите от референдума. “ “Именно върху това би трябвало да се концентрира силата на кабинета. ”

Говорителката на Тереза Мей съобщи, че министър председателят ще има още един “период на ангажираност ” по „ Брекзит “ на срещата на върха на Европейски Съюз и Лигата на арабските страни в Шарм ел-Шейх, Египет – в това число среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

“Месеци на неустановеност ”

Обединеното кралство остава на пътя за овакантяване на Европейския съюз на 29 март.

Правителството обаче неведнъж е отказвало да изключи опцията Англия да напусне без публична договорка, ако Тереза Мей не може да накара депутатите в точния момент да одобрят договорката, която е договорила с Брюксел.

Депутатите би трябвало да обсъдят още веднъж „ Брекзит “ идната сряда и се чака да прегледат изменение, импортирано от някогашния министър на торите Стив Оливър Литвин и лейбъриста Ивет Купър, да се даде опция на Парламента да отсрочи „ Брекзит “ и да предотврати обстановка, в която няма договорка, в случай че няма съглашение с Европейски Съюз доникъде на март.

Кларк, Ръд и Гоук настояват, че в случай че договорката не е утвърдена от парламентаристите “би било по-добре да се стремим да удължи периода по член 50 и да се отсрочи датата на овакантяване, в сравнение с да се излезе от Европейския съюз на 29 март ”.

Кларк, икономическият министър, дружно с Ръд, министър по трудовата претовареност и пенсиите, и министърът на правораздаването, Гоук, споделят, че е имало “месеци на неустановеност ”.

Те пишат: “Време е депутатите да признаят нуждата от подписване на договорка, да одобряват, че това е единствената оферта и да я поддържат. ”

Но те също предизвестиха последователите на „ Брекзит “ в Европейската изследователска група (ERG), че Парламентът ще блокира напускането на Обединеното кралство без договорка, заявявайки, че в случай че има отсрочване “те няма да имат кой да упрекват, с изключение на себе си ”.

Те декларират: “След идващите няколко дни просто няма да има време да се подписа съглашение и да се извърши цялото належащо законодателство преди 29 март. ”

Статията им се появява откакто пред Би-би-си са споделили, че десетки консерватори могат да поддържат проектите за прекъсване на Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз без договорка, в случай че модифицираната версия на проекта на Мей не се одобри.

Марк Франсоа, народен представител на торите и заместник-председател на Европейската изследователска група, сподели пред Би-би-си, че “министър-председателят ще желае да знае за какво трима членове на нейния кабинет са решили обществено да отхвърлят държавната политика ” и добави, че той намира за “любопитно, че канцлерът не е подписал писмото ”.

Отново и още веднъж Тереза Мей съобщи, че Англия напуща Европейски Съюз на 29 март, единствено след пет седмици.

Това е напълно друго обръщение от това на тримата. Всички те ясно дадоха да се разбере, че няма да одобряват сюжет без договорка.

Сега обществено, за първи път, те споделиха, че „ Брекзит “ ще би трябвало да се отсрочи, в случай че Парламентът не поддържа съглашение идната седмица.

В публикацията в “Дейли Мейл ” те насочат много внезапно предизвестие към сътрудниците си.

И тримата декларират, че те ще бъдат подготвени да подадат оставка, с цел да поддържат този ход.

Това натрупва напрежение, както върху Тереза Мей, по този начин и върху сътрудниците им да се оправят със договорката.

Не се съмнявайте, това, което споделят, не е държавна политика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР