Сделката, сключена през октомври м.г., е на стойност 34 милиарда

...
Сделката, сключена през октомври м.г., е на стойност 34 милиарда
Коментари Харесай

Акционерите в Red Hat одобриха поглъщането от IBM

Сделката, подписана през октомври м.г., е на стойност 34 милиарда $

RedHat ще оперира в бъдеще като независима конструкция в състава на IBM (снимка: RedHat)

Доставчикът на Linux-базирани решения Red Hat разгласи тази седмица, че акционерите в компанията са одобрили поглъщането от IBM на стойност 34 милиарда $, което е значима стъпка към завършване на една от най-големите покупко-продажби в ИТ промишлеността.

Двете компании подписаха договорка през октомври 2018 година Съгласно съглашението, IBM ще заплати по 190 $ за всяка акция на Red Hat, или с 60% повече от цената им все още на привършване на борсовата сесия, предшестваща анонса на договорката, напомня SiliconAngle.
още по тематиката
Към оня миг пазарната капитализация на Red Hat възлизаше на 20,5 милиарда $, до момента в който IBM струваше 113 милиарда $. В предходните пет години IBM загуби съвсем една трета от своята пазарна стойност, а за същия интервал Red Hat нарастна със 170%.

По проект, поглъщането би трябвало да завърши през октомври 2019 година Веднага по-късно Red Hat ще стане независимо поделение в състава на IBM Hybrid Cloud. Компанията ще продължи да развива услуги на база отворен първоначален код и да се придържа към личната си тактика.

Обединени, IBM и Red Hat ще имат мощни позиции и водачество в региона на хибридните облаци, което ще им разреши да отговорят на възходящото търсене на услуги за несъмнено пренасяне на бизнес приложения в отворена многооблачна среда, разясняват от IBM.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР