Сделката ще засили влиянието на Michael Kors и би я

...
Сделката ще засили влиянието на Michael Kors и би я
Коментари Харесай

Michael Kors е на път да купи Versace за 2 млрд. долара

Сделката ще ускори въздействието на Michael Kors и би я трансформирало във любимец за известните персони

© Brendan Mcdermid [100ivana.com]
Движение на акциите на Michael Kors (юли - септември)

Увеличаване

Движение на акциите на Michael Kors (юли - септември)

Преглед на оригинала [Reuters] Смаляване
Още по тематиката
Търговската война заплашва международните първокласни марки

Възможно е акциите на Louis Vuitton и Gucci да се намалят, макар че продажбите им зависят от по-заможната класа
15 авг 2018
България и Балканите създават от ден на ден облекла за първокласни марки

Югоизточна Европа притегля от ден на ден такива производители
16 юни 2018 Американската фешън компания Michael Kors е на път да придобие Versace в договорка, която прави оценка най-скъпата италианска фешън къща на 2 милиарда $. Това настояват източници на Reuters, осведомени със обстановката.

На аления килим

Сделката, за която се чака да бъде оповестена скоро публично, ще усили въздействието на Michael Kors в бранша и би я я трансформирало във любимец за известните персони, защото е един от най-разпознаваемите и обичани международни фешън марки.

Двама от общо тримата източници на Reuters споделят, че американската група се е съгласила да заплати огромна награда за Versace. От двете компании отхвърлиха коментар. Френската Kering също е водила договаряния за италианската фешън компания, изясняват източниците, само че считат желаната цена за прекомерно висока. Според тях марката е надценен.

Донатела Версаче, сестра на създателя Джани, който беше погубен през 1997 година, е свикала съвещание на управлението във вторник, твърди чиновник. Италианската фешън компания обмисляше листване на борсата, откакто американската капиталова компания Blackstone купи 20% от акциите през 2014 година Изпълнителният шеф Джонатан Акройд обаче съобщи, че към този момент се въздържа от излизане на борсата.

Изглежда обаче, че Michael Kors не крие желанията си да разшири портфолиото си от висок клас марки, които станаха още по-очевидни, откакто компанията закупи производителя на обувки Jimmy Choo за 1.2 милиарда $ предходната година.

Предизвикателствата " Щеше ли Майкъл Корс да се пробва да направи сходен клас марки налични? Не съм уверен. Планът наподобява упорит. "
Лука Солча, анализатор в Exane BNP Paribas.
Versace е една от първокласните марки, които се радват на високо търсене в Китай, където промишлеността провокира все по-голям интерес. Макар че сега е застрашена от комерсиалната война, тя разчита на непрекъснати консуматори, привикнали на по-високите цени. Пазарът в азиатската страна разчита на по-младите клиенти.

Акциите на Michael Kors паднаха по време на утринната търговия в понеделник в Съединени американски щати с 8.7%. Причината е упоритостта на американската марка да събира разнообразни първокласни марки - както фешън, по този начин и за обувки и аксесоари - в една по-голяма група.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР