Сделката ще бъде за около 1.4 млрд. долара. Целта ни

...
Сделката ще бъде за около 1.4 млрд. долара. Целта ни
Коментари Харесай

Uber купува 24 хил. автомобила от Volvo, които ще направи автономни

Сделката ще бъде за към 1.4 милиарда $.

" Целта ни е да бъдем основна част от софтуерния развой, който трансформира автомобилния бранш. "
Хакан Самюелсън, изпълнителен шеф на VolvoКомпанията за транспортни услуги Uber ще купи 24 хиляди автомобилa от шведския производител Volvo в интервала сред 2019 и 2021 година Стойността на договорката за колите от модела XC90 ще е към 1.4 милиарда $, оповестява Financial Times. Uber ще инсталира свои датчици и програмен продукт, с цел да могат колите да се движат без лидер, прецизират от шведската компания.

Амбициите на Uber

От Uber оповестиха, че от към година тестват 200 автомобила от същия модел на Volvo в Аризона и Питсбърг, които се движат независимо. Представители на американската компания обясниха, че правят тестванията, защото имат желание да конфигурират датчици и характерен програмен продукт, тъй че колата да бъде изцяло самоуправляема. Целта им е колите да доближат до пето равнище на самостоятелност, при което не е нужен водач за нито едно деяние. Моделът XC90 се ръководи при 4 равнище и заради това е належащо някои функционалности да бъдат осъществявани от човек.
Още по тематиката
Uber се приближава до огромна инвестиция от SoftBank

Бившият изпълнителен шеф Травис Каланик и капиталовата компания Benchmark са стигнали до единодушие
13 ное 2017
UberEats към този момент дава отговор за 10% от приходите на Uber

Услугата с доставка на храна се развива по-бързо от главния бизнес
16 окт 2017
Автономните коли са към този момент тук

Като проблем се обрисува взаимоотношението сред колите с водачи и тези без
6 окт 2017
Lyft се насочва към Лондон след отнетия лиценз на Uber

Обстоятелствата са удобни за стъпването на компанията на пазара в Лондон
27 сеп 2017
Лондон не възобнови лиценза на Uber, компанията е подготвена на отстъпки

Жители на английската столица се оповестиха в поддръжка на компанията
24 сеп 2017
Uber избра Дара Косровшахи за нов изпълнителен шеф

През последните 12 години мениджърът управляваше туристическата онлайн организация Expedia
28 авг 2017
Джеф Милър, шеф в Uber, е безапелационен, че при пето равнище колата би трябвало да разполага със постоянна спирачна система, която да влезе в приложимост при техническа нередовност или друга причина.

Сблъсък с Waymo

Специалистите считат, че огромният план на Uber остава нерешителен, защото преди няколко месеца следената от конгломерата Alphabet софтуерна компания – Waymo, упрекна групата за споделени пътувания в кражба на секретна информация от процеса на създаване на софтуерния артикул за самостоятелни коли. Oт своя страна Uber отхвърля обвиняванията на производителя на безпилотни коли, който упорства да му бъдат изплатени 2.6 милиарда $. Делото ще стартира на 4 декември.

От Waymo оповестиха, че до няколко месеца ще оферират транспортни услуги с самостоятелни коли в Аризона. От софтуерната компания настояват, че за първите клиенти услугата ще бъде безвъзмездна. В множеството щати в Съединени американски щати е нелегално да се употребяват безпилотни коли, само че в Аризона няма такива разпореждания. Компанията ще пусне в приложимост обновената версия на минивана Fiat Chrysler Pacifica.

От друга страна, главният съперник на Uber в Съединени американски щати – Lyft, също е насочил вниманието си към създаването на самостоятелни коли, само че от компанията прецизираха, че са сложили на напред във времето сключването на нови партньорства. Към момента фирмите NuTonomy, Ford, Jaguar Land Rover и Waymo правят проби на самостоятелни коли в съдействие с Lyft.

Надеждите на Volvo

В публично изказване от Volvo увериха, че са оптимистично настроени за договорката и се стремят да бъдат главният избор на Uber. Споразумението е значимо за автомобилната компания, защото тя е окуражена да усили приходите си.

Изпълнителният шеф на Volvo Хакан Самюелсън разяснява, че автомобилният пазар съществено се трансформира с появяването на нови технологии и заради това са длъжни да бъдат дейна част от тази смяна. " Щастливи сме да бъдем измежду първите, които вземат участие в процеса ", съобщи Самюелсън.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР