Сделката с конкурента Viagogo е на стойност 4,05 милиарда долараВлиятелни

...
Сделката с конкурента Viagogo е на стойност 4,05 милиарда долараВлиятелни
Коментари Харесай

eBay продаде услугата StubHub на нейния основател

Сделката с съперника Viagogo е на стойност 4,05 милиарда $

Влиятелни акционери постановиха на eBay да продаде платфорамата StubHub
(снимка: CCO Public Domain)

Гигантът в онлайн търговете eBay продаде услугата за билети StubHub на швейцарския съперник Viagogo за сумата от 4 ,05 милиарда $. Очаква се договорката да завърши през първото тримесечие на 2020 година, заяви Ройтерс.

StubHub е известна онлайн платформа за продажба и закупуване на билети за спортни и културни събития, която оперира в 44 страни. Viagogo има подобен бизнес и работи на пазарите в 70 страни.

Ерик Бейкър, един от създателите на StubHub, стартира плана Viagogo през 2006 година Той напусна StubHub преди да продаде компанията на eBay и в този момент ръководи Viagogo. „ Отдавна желая да обединя двете компании ”, разяснява Бейкър сливането на Viagogo и StubHub.

По-рано хедж фондовете Elliott Management и Starboard Value станаха акционери в eBay и призоваваха управлението да трансформира бизнеса на компанията, в това число да отдели или продаде StubHub и онлайн платформата за разгласи eBay Classifieds Group.
още по тематиката
Инвеститорите правят оценка тези услуги надлежно на 3,5-4,5 и 8-12 милиарда $. Пазарната капитализация на eBay възлиза на 29,2 милиарда $ към 25 ноември. eBay купи StubHub през 2007 година за 310 милиона $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР