Сделката с “Булсатком трябва да бъде внимателно проверена. Това каза

...
Сделката с “Булсатком трябва да бъде внимателно проверена. Това каза
Коментари Харесай

Собственикът на Yettel: Сделката с Булсатком трябва да бъде внимателно проверена

Сделката с “Булсатком ” би трябвало да бъде деликатно тествана. Това сподели в ново изявление Марек Слачик, изпълнителен шеф на PPF Telecom Group за Централна и Източна Европа - притежателят на оператора Yettel. Той цитира обществено налични източници, които разкриват, че посредством поредност от покупко-продажби един главните съперници на пазара би могъл да придобие забележителна пазарна мощ, в случай че договорката с “Булсатком ” бъде утвърдена от Комисията за защита на конкуренцията. Слачик сподели още, че през последните години следим сериозна консолидация на пазара.
Прочетете още
“Ние, да вземем за пример, дадохме конкурентна оферта за придобиване на “Булсатком ”, само че не спечелихме търга, тъй като нашето желание беше да се търси утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Малко по-късно от медийни изявления стана ясно, че договорката за продажбата на “Булсатком ” е била подписана с различен покупател, само че антимонополният регулатор не е бил известен, както повелява законът ”, описа Слачик и добави: “спазването на нормативните разпореждания и съответно Закона за защита на конкуренцията е основен принцип, който следва да управлява освен нас, само че и всеки състезател на пазара. ”

Припомняме, че през декември антимонополната комисия у нас стартира инспекция на покупката на доставчика на тв наличие " Булсатком " от сдружение на предприемача Спас Русев. Комисията разгласи, че поради постъпилата информация и доказателства, може да се направи обосновано съмнение, че интервенцията, вследствие на която " Вива Корпорейт България " ЕООД придобива директно или индиректно посредством лицето Спас Д. Русев мажоритарен дял от капитала на дружеството-майка на " Булсатком " ЕООД, има възможност да съставлява централизация сред предприятия. Уведомление за реализиране на съответната централизация не е постъпило в Комисия за защита на конкуренцията, по тази причина комисията ще ревизира договорката, оповестиха от антимонополния орган.

Марек Слачик разгласи още, че PPF обмисля всички вероятни разновидности, включително да сезира Комисия за защита на конкуренцията за възможен картел сред някои от посочените предприятия.

По-рано този месец Комисия за защита на конкуренцията разгласи, че започва процедура по задълбочено изследване върху серията покупко-продажби за придобиване на районни оператори от един от трите огромни телекома. Задълбочената инспекция идва, откакто през декември съдът анулира предходно решение на Комисия за защита на конкуренцията за утвърждение на огромната агресия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР