Сделката осигуряваше на Гергов 79% от акциите на панаира и

...
Сделката осигуряваше на Гергов 79% от акциите на панаира и
Коментари Харесай

СГС реши: Варна никога не е притежавала акции от Пловдивския панаир

Сделката осигуряваше на Гергов 79% от акциите на панаира и на процедура еднолично ръководство на сдружението.

 

Делото на страната съдържа два желае - първият е, че тя е притежател на 29% от акциите на Панаира, а вторият е, че решението на Варна да ги трансферира на " Пълдин туринвест “ е незначително. 

По първия аргументацията е, че Панаирът е бил включен в забранителния лист за приватизация и заради това направеното през 2016 та подаяние от страна на страната към общините Пловдив и Варна е непозволено. Съдебното решение обаче отхвърля това и не признава на страната собствеността върху варненските акции.

 

Припомняме, че тогава Пловдив върна своите близо 21 % на страната, само че не и Варна своите 29%, макар категорично решение на локалния им парламент.

 

Магистратите удостоверяват като състоятелен втория иск на Министерството на стопанска система - против прехвърлянето на варнениските акции  в " Пълдин туринвест " и го афишират за незначително, тъй като е в несъгласие със Закова за приватизационен и следприватизационен надзор.

Така Варна продължава да владее 29% от Международния панаир. Без тях Георги Гергов остава с 50,3%, вместо с близо 79 на 100 благосъстоятелност в Панаира.

 

Община Варна и " Пълдин туринвест " са наказани да платят на страната близо 760 000 лв. за направени разходи по делото, осведоми БНР.

 

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 14 дневен период.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР