Сделката на милиардера и основател на SpaceX Илон Мъск за

...
Сделката на милиардера и основател на SpaceX Илон Мъск за
Коментари Харесай

Илон Мъск се отказва от Twitter?

Сделката на милиардера и създател на SpaceX Илон Мъск за придобиване на Twitter е " съществено застрашена ", оповестява The Washington Post, като се базира на трима източници, осведомени със опасността.

Екипът на Мъск е стигнал до заключението, че данните на Twitter за подправените сметки не могат да бъдат тествани. Според един от източниците екипът не е разполагал с задоволително информация, с цел да оцени вероятностите на Twitter като бизнес.

В началото на юни Илон Мъск предизвести Twitter, че може да се откаже от договорката за придобиване на компанията, в случай че тя не даде данните за спам и подправени сметки, които той желае. В писмо до основния юридически шеф на Twitter, юристи, представляващи основния изпълнителен шеф на Tesla, обявиха, че той има вяра, че компанията " интензивно се съпротивлява и осуетява " правата му за достъп до данни и информация от компанията според съглашението.
 Илон Мъск организира първа среща със чиновниците на Twitter след офертата му за $44 милиарда
Илон Мъск организира първа среща със чиновниците на Twitter след офертата му за $44 милиарда

Най-богатият човек в света дава отговор на въпроси на чиновници на фона на редица опасения, свързани спридобиването на обществената мрежа

Ако обаче Мъск в действителност се откаже от договорката, може да се стигне до огромна правосъдна борба, отбелязва The Washington Post. Според изискванията на договорката Мъск ще би трябвало да заплати 1 милиард $, с цел да я анулира.

Правни специалисти обаче означават, че Twitter може да се опита да принуди Мъск да извърши покупката, в случай че повода за отхвърли му " не се основава на главния бизнес на компанията ".

В началото на април Илон Мъск закупи дял от 9,2% в Twitter и стана един от най-големите акционери. В края на месеца той разгласи, че възнамерява да купи обществената мрежа и да отстрани спам ботовете.
 Илон Мъск търси по-ниска цена за Twitter?
Илон Мъск търси по-ниска цена за Twitter?

Заради многото подправени сметки

Предприемачът купи Twitter за 44 милиарда $. Според проектоспоразумението акционерите на обществената мрежа би трябвало да получат 54,20 $ за елементарна акция. След покупката компанията ще стане частна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР