Сделката на Илон Мъск с Twitter се превърна в поредния

...
Сделката на Илон Мъск с Twitter се превърна в поредния
Коментари Харесай

Джеф Безос намекна за китайско влияние в сделката на Мъск с Twitter

Сделката на Илон Мъск с Twitter се трансформира в следващия мотив за спор сред него и някогашния No.1 по благосъстояние в света - Джеф Безос. 

Милиардерът загатна, че Мъск има финансови зависимости с Китай, които може да окажат въздействие върху решението му да навлезе като  

Няколко часа след новината за придобиването на Twitter, Безос употребява профила си в платформата, с цел да показа коментар на журналиста Марк Форсайт със следното наличие: 

" Между другото: 

- Вторият по величина пазар на Tesla за 2021 година e Китай (след САЩ); 

- Китайските производители на акумулатори са най-големите снабдители за електрическите автомобили на Tesla

- Откакто през 2009 година Китай забрани достъпа до Twitter, държавното управление няма съвсем никакви принадлежности за въздействие върху платформата

- Това може би се промени преди малко ". 

Interesting question. Did the Chinese government just gain a bit of leverage over the town square?
— Jeff Bezos (@JeffBezos)
Безос добавя коментара на Форсайт с това, че репортерът слага " забавен въпрос " - " Дали китайското държавно управление не се снабди с малко власт върху общественото пространство? ". 

Собственикът на Amazon, който от 2013 година e и издател на Washington Post, самичък дава отговор на въпроса - " най-вероятно не ". 

" По-вероятният резултат е усложняване на позицията на Tesla в Китай, в сравнение с цензура в Twitter. Но ще забележим. Мъск е извънредно добър в оправянето с сходен вид комплицирани обстановки ", написа Безос. 

Взаимните нападки сред двамата най-богати хора в света не са нищо ново - двамата са директни съперници в галактическата промишленост, където SpaceX на Илон Мъск съумява да изпревари Blue Origin на Безос в това число в поръчките на NASA. 

Придобиването на Twitter от страна на Мъск не се посреща безрезервно освен от хора като Безос, само че и от политици, и от правозащитници, които предизвестяват, че човек с големи финансови благоприятни условия придобива прекомерно огромен надзор върху един от главните канали за връзка онлайн. 

Twitter беше официално цензуриран в Китай, само че мрежата се употребява както от елементарни консуматори, по този начин и от китайски държавни медии и институции.  

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР