Сделката между Москва и Киев за деблокиране на износа на

...
Сделката между Москва и Киев за деблокиране на износа на
Коментари Харесай

Шрьодер: Сделката за украинското зърно може да проправи пътя към прекратяване на огъня

Сделката сред Москва и Киев за деблокиране на износа на украинско зърно може да проправи път към допустимо преустановяване на огъня в спора, който продължава към този момент 5 месеца, счита някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер , който е другар на съветския президент Владимир Путин , съобщи Ройтерс.

Първият транспортен съд, претрупан с украинско зърно, потеглил от украинско пристанище след началото на войната, през вчерашния ден сполучливо хвърли котва край крайбрежията на Турция е през днешния ден следва да му бъде направена ревизия.

Добрата вест е, че Кремъл желае решение посредством договаряния , декларира Шрьодер в оповестено през днешния ден изявление за немския седмичник списание „ Щерн “ и електронната медия ЕрТе Ел. Той прибавя, че предходната седмица се е срещнал с Путин в Москва.

Първи триумф е договорката за зърното , може би това може да се разшири постепенно към преустановяване а огъня, сподели Шрьодер в изявлението си.
Шрьодер беше федерален канцлер от 1998 до 2005 година Той подлага на критика войната в Украйна, само че отхвърли да осъди Путин.

Междувременно, Русия упрекна Съединени американски щати, че са директно забъркани в спора в Украйна и не просто доставят Киев с оръжие.

Руското министерство на защитата , ръководено от съдружник на Путин, сподели, че думите на Вадим Скибицки – украинският зам.-началник на военното разузнаване, пред английския в. „ Дейли телеграф “ показвали, че Вашингтон взе участие в спора.

Скибицки сподели за изданието, че е имало съвещания сред Съединени американски щати и е представители на украинското разузнаване преди нанасяне на удари и Вашингтон е имал дейно право на несъгласие върху плануваните цели , само че американски чиновници не са осигурявали директна информация за установяване на задачите.

Всичко това несъмнено потвърждава, че Вашингтон, обратно на изказванията на Белия дом и Пентагона, са директно забъркани в спора в Украйна, съобщи през вчерашния ден съветското военно ведомство.

Администрацията на Байдън е тази, която носи директна отговорност за всички утвърдени от Киев ракетни офанзиви по жилищни региони и гражданска инфраструктура в обитаеми региони на Донбас и други райони , довели до доста цивилни жертви. Белият дом и Пентагонът не реагираха незабавно на тези изказвания.

Пентагонът обаче отхвърли изказванията на Москва, че Русия е унищожила 6 американски ракетни системи ХАЙМАРС от началото на войната. 

Шрьодер акцентира в изявлението си, че бъдещето на Донбас е комплицирано. В обичайния индустриален център в Източна Украйна се водят тежки сражения.  

„ Трябва да бъде открито решение, основано на швейцарския кантонален модел “, споделя Шрьодер. Той прибавя, че следва да се види дали Путин ще се върне към предвоенната „ линия на прикосновение “ при преустановяване на огъня.

Швейцария има 26 полуавтономни кантона или провинции. Решения за основни проблеми като този с Крим, анексиран от Русия през 2014 година, биха могли да бъдат открити с течение на времето, „ може би не за 99 години, като в Хонконг, а през идващото потомство “, показва Шрьодер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР