Сделката е сключена при оценка от 13 милиарда долараInfor премина

...
Сделката е сключена при оценка от 13 милиарда долараInfor премина
Коментари Харесай

ERP доставчикът Infor стана собственост на Koch

Сделката е подписана при оценка от 13 милиарда $

Infor мина напълно в ръцете на своя сътрудник Koch Industries
(снимка: Koch)

Разработчикът на програмен продукт за ръководство на корпоративните запаси (ERP) Infor планираше да стане обществена компания , само че в последна сметка беше продаден на индустриалния конгломерат Koch Industries.

Макар, че двете компании не разкриват цената на договорката, съгласно източници на Bloomberg и TechCrunch тя е подписана при оценка на Infor от към 13 милиарда $.

Koch Industries към този момент притежаваше огромен дял в Infor, с помощта на вложенията от подразделението си Koch Equity Development. То вложи повече от 2 милиарда $ в Infor през 2017 година и още 1,5 милиарда $ през 2019 година дружно с Golden Gate Capital.
още по тематиката
Твърди се, че Koch е имала към 70% от акциите на разработчика на програмен продукт. С новата договорка конгломератът поема цялостен надзор над Infor, придобивайки останалия дял от Golden Gate.

При оценка на Infor от към 13 милиарда $, делът на Golden Gate евентуално е платен от Kosh за сумата от 3,9 милиарда $.

През последната фискална година Infor регистрира доходи от 3,2 милиарда $ и разшири базата си до 86 хиляди клиента. ERP платформата на компанията – CloudSuite – има стотици модули, които оферират функционалности, фокусирани върху разнообразни промишлености, като опазване на здравето и произвеждане.

Преди една година Infor разгласи желанието си за първично обществено предложение на акции (IPO). Това трябваше да се случи през 2019 или 2020 година, само че в последна сметка компанията се снабди с нов притежател.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР