Сделката е абсолютно ясна - Англия и САЩ купуват оръжие

...
Сделката е абсолютно ясна - Англия и САЩ купуват оръжие
Коментари Харесай

Асен Василев: Сделката за оръжието е абсолютно ясна - няма как Нинова да е държана в неведение. На Борисов ще му спретнем още едно дело

" Сделката е безусловно ясна - Англия и Съединени американски щати купуват оръжие с краен адресат Полша. Няма по какъв начин Корнелия Нинова да е държана в незнание, тъй като всички покупко-продажби минаваха с неин автограф и с автограф на министъра на защитата ".  Това съобщи пред БНР съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев по отношение на следствието на немския в.  " Ди Велт ", съгласно което България скрито е покрила една трета от потребностите от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през предходната година. 
По думите на Василев, изказванието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна медиатори са спечелили 800 млн. лв., е безусловно погрешно и Борисов ще " има опция да отбрани това си изказване в съда ":

" Ще му спретнем още едно дело, да си се отбрани и в случай че в действителност има комисионни, да го потвърди. Няма по какъв начин да има комисионни в случай, че контрагентът е Пентагонът. Това, което се случи, е, че българската оръжейна индустрия работи на макс и съумя в действителност да помогне на Украйна по метод, по който нито едно подаяние не може да го направи, тъй като българската страна не е в положение да даде подаяние от 2 или 3 милиарда евро на която и да е друга страна, нито е обикновено. Това са средства, които са влезнали в българската оръжейна промишленост и са отишли за заплати и за работа на тези фабрики ". 
Асен Василев беше безапелационен, че няма договорка, която да не мине през целия церемониал на страната:  " Всичко минава през Междуведомствената комисия, там са показани всички служби. С два подписа се вземат решенията - на министъра на защитата и на министъра на стопанската система ". 
Условието да не се изпраща оръжие непосредствено за Украйна е изпълнено и това доста понижава риска за България, акцентира някогашният вицепремиер и посочи:

" Обемът а доставките е доста по-голям, когато става през тези стратегии, които Съединени американски щати и Англия направиха за закупуване на оръжие, тъй като не можеш да направиш подаяние в такива размери ".
Според него това че Народното събрание е взел решение за военна помощ за Украйна, не значи, че държавното управление ще си свърши работата, изключително в случай че държавното управление не желае да направи това:  " Аз не чух отвращение от ГЕРБ от решението на държавното управление да изпрати консерви с грах и един генератор. Засекретеният лист не мога да го разгадавам, само че дано да кажем, че не е освен това от консерви с грах ". 
В предаването " Неделя 150 "  Асен Василев разяснява и предизборното обединяване на Политическа партия с Демократична България:  " Социологията демонстрира, че към този момент и обществото е стигнало до такава степен, че в случай че не се обединят освен Политическа партия и Демократична България, а става въпрос за всички организации, които се борят дори и на локално равнище против проблеми в страната и имат идея, това може да активизира имунната система на обществото ". 
По думите му, към този момент се обрисуват две групи от партии - едните споделят, че не могат по-добре, а другите желаят да е по-добре:  " Гражданите ще би трябвало да решат кое от тези две неща желаят да се случи в страната ". 
Василев призна, че държавното управление " Петков " носи виновност за наказателната процедура, която Европейска комисия стартира към страната ни поради отстъпката от 25 стотинкипри покупка на горива от бензиностанциите:
" Проблемът е, че не е за всички европейски жители, а единствено за български консуматори. Да, носим виновност за това. Хубавото е, че няма да има финансови последици за страната, защото мярката е спряна. Във Франция и в Гърция има същите процедури ".
Интервюто на Диана Янкулова с Асен Василев в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от.
Източник: БНР
Следвайте " Гласове " в
 
29 Яну 20231829 Яну 202324129 Яну 202330829 Яну 202379329 Яну 20239329 Яну 2023441КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023296811 Яну 2023184428 Яну 2023124426 Яну 2023326
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР