Сделката Broadcom-VMware е сравнима по мащаб с Microsoft-Activision (снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Broadcom купува VMware за 69 млрд. долара


Сделката Broadcom-VMware е сравнима по мащаб с Microsoft-Activision (снимка: CC0 Public Domain)

Broadcom подписа договорка на стойност 69 милиарда $ за придобиване на компанията за заоблачен програмен продукт VMware. Договорът се дефинира като една от най-големите софтуерни покупко-продажби досега. Според пазарните наблюдаващи, решението е част от осъществяването на тактиката на производителя на чипове за промяна на бизнеса му.

В изказване Broadcom дефинира препоръчаната стойност за придобиване на VMware на почти 61 милиарда $, въз основа на цената на затваряне на акциите на софтуерния разработчик на 25 май, наред с 8 милиарда $ чист дълг.

Транзакцията е подкрепена от 32 милиарда $ банково финансиране. Broadcom чака да завърши процедурата по придобиването през своята фискална 2023 година, която продължава до края на октомври 2023 година Сега договорът би трябвало да изчака регулаторно утвърждение и нормалните условия за реализиране на договорката.
още по темата
Мега-сделката за 69 милиарда $ застава наедно с идната покупка на Activision Blizzard от Microsoft.

Компанията за чипове навлезе в света на софтуера през 2019 година, когато реши да да купи Symantec за 10,7 милиарда $. Това се случи след опита за придобиване на Qualcomm, който беше блокиран през 2018 година

Обявяването на договорката идва дни след известията, че Broadcom е почнала договаряния за закупуване на софтуерната група. Broadcom съобщи, че след привършване на процедурата нейната Broadcom Software Group ще се ребрандира и ще работи като VMware, включвайки съществуващата си инфраструктура и софтуерните си артикули за сигурност като част от разширеното портфолио.

Сключването на контракта се свързва с упоритостите на Broadcom да се утвърди като диверсифицирана софтуерна компания, чиито бизнес варира от обичайното за нея произвеждане на чипове до облачни компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР