Сделка засега няма. Всеки един продавач и купувач имат право

...
Сделка засега няма. Всеки един продавач и купувач имат право
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Сделка с ЧЕЗ все още няма

Сделка към този момент няма. Всеки един продавач и покупател имат право да се предоговарят. По договорката ще има всичката информация, в случай че такава има. Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов във връзка договорката за ЧЕЗ в ефира на bTV.

„ За мен малко се преекспонира. Вярно е, че касае малко над 3 млн. консуматори, само че регулаторът си прави работата ", уточни Караниколов. По думите му в България няма законодателство, когато се продава основен актив, който е значим за страната, тя да се намесва в договорката. По отношение на самата договорка и парите, Караниколов посочи, че това е нещо, което службите ще кажат. „ Има комисия, която от през вчерашния ден работи. Няма действително заплащане, за което службите да ревизират от къде идват парите. Запитванията не дават нищо ". За да влезе страната продавачът би трябвало да желае да продаде. Тук имаме притежател, който няма отговорности. Аз не знам да са завършили договарянията. И да влезе българската страна, тя ще управлява.

При никой случай влизането на страната не значи, че ще се понижи цената на тока ", уточни още Караниколов. Ако ще би трябвало да платим 6-7 пъти повече от цената на активите, не си заслужава. Има едно дело в арбитражния съд, само че не желая да го разясня, с цел да не се възползват юристи. Българската страна въпреки всичко няма сама да се съди себе си.

От ЧЕЗ водещия направи прилика и с друга продажба, в която страната щеше да се намеси. Той обаче направи лека неточност. „ Дунарит " няма никакви проблеми, нещо май бъркаме с другото сдружение " Емко ", отвърна министърът Хекимян. „ Там е обществена обмен, знаете, че тя е с 10-20% по-ниска от пазарната цена. Всеки можеше да се яви на тази обмен. Имаше заплаха и за националната ни сигурност. Държавата трябваше да се намеси. Но сдружението заплати задължението си и това отпадна. Има някакви дребни няколко хиляди, само че те не са проблем за това сдружение ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР