Сделка на хостинг пазара превръща България в хъб за дигитални

Сделка на хостинг пазара превръща България в хъб за дигитални ...

СуперХостинг.БГ придобива хостинг активите на ICN.Bg


Сделка на хостинг пазара превръща България в хъб за дигитални услуги на Балканите
(снимка: CC0 Public Domain)

СуперХостинг.БГ, част от хостинг групата на team.blue и неин локален представител в България, придобива активите на хостинг компания ICN.Bg, с което ще поеме цялостното обслужване на клиентите, става ясно от официално съобщение на двете компании, разпространено днес.

Вече е извършено административното прехвърляне на всички услуги, които клиентите на ICN.Bg ще могат да управляват в клиентските си профили в СуперХостинг.БГ. Финансовите параметри по сделката остават конфиденциални.

СуперХостинг.БГ стана част от европейска хостинг група team.blue през 2020 г., като продължи самостоятелното си развитие, запазвайки своя локален мениджмънт и стратегия. По-рано компанията разшири присъствието си на Балканите, навлизайки на пазара в Сърбия под бранда SuperHosting.RS
още по темата
След сделката ICN.BG също продължава развитието си като отделна компания с фокус върху международните си проекти.

„Колегите от СуперХостинг.БГ си поставиха за цел да превърнат България в хъба за дигитални услуги на Балканите, който помага на бизнесите в тяхната дигитализация, и активно работят в тази посока. Затова в тяхно лице виждаме надеждния партньор, който ще поеме обслужването на нашите клиенти”, каза Юлиян Бориславов, управител на ICN.BG.

„Все повече бизнеси ще продължат да използват най-качествените технологии и безкомпромисно клиентско обслужване във време, в което онлайн присъствието е от критично значение за развитието на всеки бизнес”, коментира сделката Методи Дреновски, управител на SuperHosting.BG и SuperHosting.RS.

Настоящите клиенти на ICN.BG ще могат да подновяват услугите си директно през клиентския интерфейс на СуперХостинг.БГ и ще получават фактури за направени плащания от СуперХостинг.БГ ЕООД. Всеки клиент ще получи имейл от СуперХостинг.БГ с допълнителна информация за управлението на услугите си преди срока на изтичане на периода, за който са предплатени, уточниха от двете фирми.

До няколко месеца всички хостинг услуги на ICN.BG ще бъдат прехвърлени на инфраструктурата на СуперХостинг.БГ, изградена от последно поколение оборудване и свързаност.

Източник: technews.bg