Сделка на AMD засилва позициите на компанията на пазара за

...
Коментари Харесай

AMD купи облачния стартъп Pensando за $1,9 млрд.


Сделка на AMD ускорява позициите на компанията на пазара за облачни решения
(снимка: AMD)

Чимпейкърът AMD разгласи, че ще придобие новостартиращата компания за облачни технологии Pensando за 1,9 милиарда $. С това производителят се надява да укрепи продуктите си за центрове за данни и да се възползва от възходящото търсене на сходни системи за корпоративни и облачни решения.

Pensando е учредена през 2017 година от четирима някогашни инженери на Cisco Systems. Сред нейните клиенти са облачното звено на Goldman Sachs и Microsoft. Други огромни компании в листата с консуматори на технологията на Pensando са Oracle Cloud, Hewlett Packard Enterprise и IBM Cloud. Всички те са внедрили технологията на Pensando „ в огромна мащаб ”, акцентира AMD.

Младата компания прави изцяло програмируем процесор и софтуерна платформа, която оказва помощ на корпоративните клиенти и притежателите на центрове за данни да действат сходно на облачните изчислителни центрове като Amazon Web Services.
още по темата
И AMD, и Pensando обаче са безапелационни, че мрежовата технология на Pensando е доста по-висококачествена от тази на AWS. Сони Джиандани, съосновател и основен бизнес шеф на Pensando, споделя пред Ройтерс, че платформата на компанията „ е 8 до 13 пъти по-бърза от системата Nitro 100gbps на AWS ”.

При облачните калкулации клиентите могат да поръчат толкоз изчислителна мощ, колкото им е нужна, в разнообразни елементи на света – с няколко кликвания на мишката. Софтуерът на Pensando се грижи за подреждането на данните към верните физически машини.

Сделката, която ще разреши на AMD да добави платформата на Pensando към своята гама процесори и графични чипове, би трябвало да завърши през второто тримесечие на тази година. Главният изпълнителен шеф на Pensando Прем Джейн и целият екип ще се причислят към подразделението на AMD за решения за центрове за данни.

Според пазарните наблюдаващи, договорката е ход, който ще изостри конкуренцията сред AMD и нейните противници на пазара за чипове Intel и Nvidia.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР