Счупената неотдавна плоча на Паметника на Съветската армия вече е

...
Счупената неотдавна плоча на Паметника на Съветската армия вече е
Коментари Харесай

Дни преди 9 май плочата на МОЧА бе възстановена 

Счупената наскоро плоча на Паметника на Съветската войска към този момент е възобновена, излиза наяве от фрагменти на жители в обществените мрежи. Ремонтът става факт броени дни преди 9 май, уважаван от русофилите като Деня на успеха на Съюз на съветските социалистически републики над Нацистка Германия (б.р. – а на Стария континент общопризнат като Деня на Европа, отдаден на мира и единственото на Европа).

Въпросната плоча с надпис „ На руската войска освободителка от признателния български народ “ бе счупена алегоричен акт през февруари от 61-годишния Светлозар Раянов – пенсиониран теоретичен служащ и лекар на естествените науки от Техническия университет в Дрезден. Той направи това в навечерието на годишнината от старта на войната на Русия в Украйна, като незабавно си призна стореното с думите, че не е имал „ различен честен избор “.

Скоро след следващата акция против противоречивия социалистически моумент Столичният общински съвет изиска от страната, фиктивен притежател на зданието, най-сетне да го демонтира.

Междувременно, на фона на течащата тогава предизборна акция, Българска социалистическа партия поде самодейност да ремонтира счупената плоча. Не мина и ден преди плочата с „ признателност “ към окупационните сили да бъде още веднъж надраскана.

В 18:00 ч. на следващия ден, 8 май, в навечерието на Деня на Европа, ще се организира проява пред Столична община, с която жителите ще изразят принадлежността си към европейските полезности. Ще бъде подложен и въпросът за възбрана на шествието на така наречен „ вечен полк “, което уредниците дефинират като „ хибридно мероприятие, разпространяващо путинистка агитация и застрашаващо националната сигурност на България “.

„ Евроатлантическото болшинство в Столичния общински съвет дължи и явен отговор по тематиката за унищожаване на МОЧА (Монумент на окупационната Червена армия). Предизборна поръчка, по която политически водачи до момента не са подхванали никакви съответни стъпки. “
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР