Счупен глезен! Това е страшната диагноза, която получи футболистът на

...
Счупен глезен! Това е страшната диагноза, която получи футболистът на
Коментари Харесай

Уелбек и Нани - приятелство над клубния футбол

Счупен гален! Това е страшната диагноза, която получи футболистът на " Арсенал " Дани Уелбек след мача на неговия отбор против " Спортинг " Лисабон.

В 30-ата минута на срещата, приключила 0:0, нападателят бе изнесен с носилка, защото се приземи неприятно при опит за игра с глава. Болката беше толкоз мощна, че лекарският екип трябваше да влезе и да даде О2 на играча.

Всъщност от фотосите се видя, че глезенът на играча е строшен. Това удостовери и мениджърът на " Арсенал " Унай Емери.

На фона на трагичната и мъчителна обстановка, се появи и един ярък лъч, който потвърди, че другарството съществува и сред играчи с разнообразни фланелки.

Докато от терена медиците изнасяха Уелбек, неразделно до него бе Нани. Играчът на " Спортинг " Лисабон се опитваше да успокои своя някогашен съотборник от " Манчестър Юнайтед ".

Снимка: Reuters

Той първи се притече на помощ на потърпевшия футболист, по-късно първи извика медицинския екип. През цялото време Нани се опитваше да разбере какво е положението на Уелбек, макар че на няколко пъти бе избутан от сегашните съотборници на нападателя на " Арсенал ".

Всъщност Нани и Уелбек се познават добре. 5 години те деляха една съблекалня като играчи на " Манчестър Юнайтед ". Двамата подвигнаха дружно шампионската купа на Англия през 2013 година

Въпреки че пътищата им се разделиха през 2014 година, някогашните съотборници очевидно не са не запомнили какво е да си пазят гърбовете. Феърплейът пък е в кръвта им, а и двамата са спечелили взаимното си почитание.

Снимка: Getty Images

Нани продължи да играе и откакто Уелбек напусна терена. След мача пък съобщи, че обстановката го е разстроила.

" Беше тъжно! Съжалявам за него, той е страховит човек и добър другар! Няма какво да кажа повече. Пожелавам му всичко най-хубаво и се надявам да се възвърне бързо ", съобщи Нани след мача.

Думите му пък са доказателство за едно - другарството постоянно е по-важно, даже от трите точки в мач от европейските клубни шампионати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР