Schneider Electric ще изгради фабрика от 8 300 декара в

...
Schneider Electric ще изгради фабрика от 8 300 декара в
Коментари Харесай

Schneider Electric изгражда втори завод край Пловдив


Schneider Electric ще построи фабрика от 8 300 декара в Тракия икономическа зона
(снимка: Schneider Electric)

Френската компания Schneider Electric стартира построяването на втория си високотехнологичен цех в България. Предприятието ще бъде ситуирано на територията на Тракия икономическа зона край Пловдив.

„ Като първа стъпка стартираме с фабрика от 8 300 декара. Самата повърхност тук, която е закупена от Schneider Electric България, е 100 декара с желание да растем до оптималната степен в идващите 10 години ”, сподели Мартин Йорданов, шеф на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, по време на церемонията.
още по темата
Инвестицията за построяването на новия цех на Schneider Electric в Пловдив възлиза на 107 млн. лева В него ще се асемблират, тестват и опаковат автоматизирани прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение.

„ Приоритет на Schneider Electric оттук насетне е, че корпорацията дефинира България като извънредно стратегическа единица и предизвикването пред нас е да поддържаме бизнеса тук, в Тракия икономическа зона, и да растем с нарастване на нашето продуктово портфолио и на пазара от позиция на крайни артикули и дестинации, до които доставяме ”, добави Йорданов.

Новият цех ще бъде високотехнологично индустриално оборудване от най-съвременен вид. Стремежът на инженерния екип на Schneider Electric e фабриката да покрие световните вътрешни стандарти на компанията за Advanced Smart Factory, както и да получи златен LEED документ за построяването на самата постройка, което значи доста ниски излъчвания, включително при вложените строителни материали, както и високи равнища на енергийна и индустриална успеваемост.

Ще бъдат внедрени автоматизации в ръководството на постройката и индустриалните процеси, които са част от личното портфолио на компанията, както и система за енергиен мениджмънт и възобновими енергийни източници, присъединени към постройката посредством цифрови решения за ръководство на силата от Schneider Electric.

В завода ще се асемблират, тестват и опаковат автоматизирани прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение (снимка: Schneider Electric)

След използване на новите технологии във фабриките на Schneider Electric, компанията споделя и развива тези практики в екосистемата от сътрудници, снабдители и реализатори, като по този метод покачва равнището на подготвеност и познания в локалната среда, уточни Мартин Гънчевски, управител по сигурност, околна среда и енергийна успеваемост в Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.

Проектант на новия цех е IPS Bulgaria. Компанията има  дългогодишно партньорство с Schneider Electric у нас, в това число при работата върху съществуващата вече  Умна фабрика в Пловдив. Заводът ще се построява от „ Главболгарстрой ”, като следва още един тръжен кръг, след който ще станат ясни и останалите реализатори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР