Считано от четвъртък, 24 февруари, по преценка на собствениците, управителите/организаторите

...
Считано от четвъртък, 24 февруари, по преценка на собствениците, управителите/организаторите
Коментари Харесай

Започва поетапно облекчаване на противоепидемичните мерки в страната

Считано от четвъртък, 24 февруари, по преценка на притежателите, управителите/организаторите на обекти/мероприятия може в обекта/на събитието да се позволяват гости без условие да дават „ зелен документ “.

Изискването за „ зелен документ “ остава наложително за личния състав на всички обекти с публично значение. Това става допустимо със заповед на министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, издадена през днешния ден.

От същата дата се позволява визитата на до 12 деца в група при осъществяване на присъствени групови занятия за деца в езикови, просветителни центрове, центрове за поддръжка на личностно развиване и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, постоянно проветряване на всеки час и стерилизация.

В отчета на основния държавен здравен контрольор е препоръчан тристъпков метод за облекчение на противоепидемичните ограничения, съгласно който от 20 март да отпадне условието за „ зелен документ “ в цялата страна при удобна наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР