Считано от 4:00 часа сутринта на 7 януари 2022 г.,

...
Считано от 4:00 часа сутринта на 7 януари 2022 г.,
Коментари Харесай

Без тест за COVID-19 за ваксинирани преди пътуване до Англия и Ирландия

Считано от 4:00 часа сутринта на 7 януари 2022 година, Англия вкарва смяна в режима на влизане в страната за идващи от страни отвън аления лист , измежду които все още е и България.

По информация на посолството ни в Лондон отпада условието за показване на тест за ковид, изработен преди влизане в страната, за всички имунизирани жители, както и за тези под 18-годишна възраст.

Остава в действие условието за негативен резултат от тест за COVID-19 до два дни след идването в Англия. След 4:00 ч. на 9 януари 2022 година този тест ще може да е и антигенен, а не както до момента PCR тест.
 Променят периода на карантина за заболели от 14 на 10 дни
Променят периода на карантина за заболели от 14 на 10 дни

Причината за това мнение е, че новият вид " Омикрон " протича по-леко

Ирландия също трансформира режима за влизане в страната, считано от през днешния ден, 6 януари 2022 година По информация на посолството ни в Дъблин отпада условието за отрицателен PCR или антигенен тест за жители, които показват годен Европейски дигитален COVID-сертификат (пълна имунизация или преболедуване).

При идване в Ирландия имунизираните жители би трябвало да показват един от следните документи:

- Европейски дигитален COVID-сертификат, който демонстрира съществуване на приключена имунизация с утвърдена от EMA ваксина или документ за преболедуване;

- Друго задоволително доказателство за изцяло приключена имунизация с утвърдена ваксина или преболедуване от COVID-19;

За жителите, които не са имунизирани, е належащо да показват доказателство за негативен PCR тест, изработен в границите на не повече от 72 часа преди идване, или антигенен тест, изработен до 48 часа преди влизането в страната.

Децата на възраст до 11 години са освободени от условията за тестване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР