Считано от 24 октомври 2021 г., неделя, Германия въвежда нови

...
Считано от 24 октомври 2021 г., неделя, Германия въвежда нови
Коментари Харесай

Нови изисквания за пристигащите българи в Германия

Считано от 24 октомври 2021 година, неделя, Германия вкарва нови условия за идващите от България, откакто страната ни бе класифицирана като високорисков район поради COVID-19.

Всички влизащи в Германия от България ще би трябвало да попълнят цифрова форма за предварителна регистрация и да разполагат с получено удостоверение от. Всички влизащи в Германия е належащо да показват Коронавирус документ - негативен тест (PCR-тест, изработен не по-късно от 72 часа или бърз антигенен тест, не по-стар от 24 часа преди влизането), документ за имунизация или документ за преболедуване. Тест не се изисква от деца под 12 години, оповестиха от Министерство на външните работи.

Сертификатът би трябвало да бъде качен на Пътуващите следва да употребяват самостоятелния линк, който са получили в потвърждението за направена цифрова предварителна регистрация (PDF документ).

Като документи се признават: документ за имунизация – цялостна имунизация като от слагането на последната доза да са минали 14 дни; документ за преболедуване - позитивен PCR тест за COVID-19, изработен минимум 28 дни и оптимално 6 месеца преди влизането в Германия; негативен тест – признават се PCR, LAMP, TMA, като тестът би трябвало да е взета не повече от 72 часа преди влизане в Германия. Може да бъде показан и антигенен тест, не по-стар от 24 часа, при престой в район с висок риск. Не се признават тестванията за антитела.
 Германия разгласи България и Хърватия за високорискови страни с ковид Германия разгласи България и Хърватия за високорискови страни с ковид
Германия разгласи България и Хърватия за високорискови страни, в които епидемията от ковид се популяризира в рискови размери, пред...

Подробна информация за типовете приети проби може да бъде открита на следния линк:

Всички жители, които не са имунизирани или не могат да потвърдят, че са преболедували коронавирусната зараза в границите на последните 6 месеца, подлежат на наложителна 10-дневна домашна карантина. Тя може да бъде прекъсната след даване на негативен PCR-тест най-рано 5 дни след влизане в Германия. Резултатът би трябвало да се съхранява в продължение на 10 дни след теста.

Децата под 12 годишна възраст подлежат на наложителна пет дневна домашна карантина, която изтича автоматизирано на 5-ия ден от идването в Германия. Следва да се има поради, че е допустимо условията да се разграничават в другите федерални провинции.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с Посолство на Република България във Федерална Република Германия, Берлин на тел.: +49 30 201 09 22; С Генералното консулство във Франкфурт на Майн на следните телефони: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10; С Генерално консулство на Република България в Мюнхен на следните телефони: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15. Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР