„Считаме, че това, което започваме сега следва да има широк

...
„Считаме, че това, което започваме сега следва да има широк
Коментари Харесай

МГЕРБ: В България се води война на пътя, нашата цел е да й противодействаме, да изберем живота

„ Считаме, че това, което започваме в този момент следва да има необятен народен отзив, който да активизира и засилва оптимално доста представители в нашата страна, без значение от кой набор са. Каузата е доста значимо да се случи в този момент, тъй като е виновна към всеки един от нас. Нашата цел е да понижим броя на пътнотранспортните катастрофи и особено на тези, които са породени от водачи, използвали алкохол и наркотични вещества”. Това съобщи Георг Георгиев по време на кръглата маса отдадена на самодейността на МГЕРБ „ Избери живота”.

Георгиев заключи, че единствено на четвърти август тази година са се случили 26 тежки катастрофи с шестима починали и 34 ранени, а от началото на месеца тежките катастрофи са 80, с 8 починали.

„ От началото на годината тежките катастрофи за 3337, с 295 починали и близо 5000 ранени. За 2021 година починалите са 270, а ранените 4055. Статистиката от последните няколко месеца демонстрира, че над 50 % от произшествията са породени от водачи използвали алкохол и опития. За страдание две от най-печално известните станали такива, бяха породени още веднъж от хора под въздействието на наркотични субстанции, които лишиха два човешки живота. Това са незаконно отнасящи се на пътя водачи, които пледират за почтени. Ние би трябвало да като младежи като пострадали, само че и като участници би трябвало да отворим очи и да признаем, че в България се води война”.

По думите му доста хора живеят с чувството, че могат да провокират злополука и да си тръгнат безнаказан.

„ Ако всички ние като младежи не си подадем ръка и не сложим едно начало за минимизиране трагичните числа, ние не бихме могли да приказваме за по-нататъшни по-важни дейности и овластяване на младежите. За следващ път депозирам ръка и на останалите политически обединения, с които може да имаме разнообразни възгледи, на това е една самодейност, което няма цв
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР