Считаме, че единият нулев пациент, заразен с коронавирус, е дошъл

...
Считаме, че единият нулев пациент, заразен с коронавирус, е дошъл
Коментари Харесай

Борисов зове за лична самодисциплина за коронавируса и без презапасяване с храни

" Считаме, че единият нулев пациент, инфектиран с ковид, е пристигнал от Гърция . " Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на изключително съвещание на Министерския съвет за това какви ограничения ще вземе държавното управление за проникването на ковид в България.

Борисов изясни, че събирането в Министерския съвет през днешния ден е, с цел да са облекат в решения ограниченията, които се взимат, взети са и ще не престават да се взимат, с цел да може хората да са спокойни, да виждат, че оптимално се опитваме да ограничим вируса , само че за жалост след Китай, Италия е точка, в Гърция също има инфектирани хора.

По думите му се виждало, че най-високо софтуерните народи пострадаха най-вече сега. Проблемът е, че с изключение на суматохата, която там се основава, всички страни са издали заповеди за възбрана за експорт на медицински санитарни материали , сподели министър председателят.
 Вече четирима инфектирани с новия короновирус у нас Обновена
Вече четирима инфектирани с новия короновирус у нас

В Плевен и Габрово

Бойко Борисов регистрира, че имаме към 4 000 нови платени теста, плюс още 3 000, които са задоволителни . 50 000 маски и дрехи са контрактувани от Турция , с цел да може камионът да тръгне незабавно. " Няма да чакат заплащането, тъй като знаят, че си имаме доверие ", акцентира министър-председателят.

Мерките ще бъдат една по една, с цел да бъдат лишени от всякаква политическа оценка . Ако някой може да откри по-добри експерти, да ги докара, прикани Борисов.

Премиерът е на мнение, че ние сме били задоволително дисциплинирана нация, с цел да знаем, че не става единствено със съблюдаване на хигиената, само че и с общуването . " Ако хората не схванат, че персоналната самодисциплина, просто би трябвало да си помогнем сами . Няма никакъв смисъл да се презапасяват хората с храни , тъй като основава суматоха, тягносно въодушевление ", уточни Борисов.
 Лекари: От доста хора не се съблюдава наложената карантина
Лекари: От доста хора не се съблюдава наложената карантина

Да се съблюдават инструкциите, които се дават от епидемиолозите

Премиерът е разпоредил на министъра на вътрешните работи пред лечебните заведения да стои по един полицейски патрул . Освен това Бойко Борисов ще се срещне през днешния ден в 14 ч. с огромните компании, които се занимават с произвеждане на медицински материали. В рамките на 1 месец можем да си произведем задоволително маски и дрехи в България, счита той.

Борисов желае да се покаже, че сме дисциплинирана нация и нищо не ни плаши , с цел да може с общи старания да преодолеем този камшик . " Това може да докара до тежка финансова рецесия и за това би трябвало да сме единни и мобилизирани ", заръча министър-председателят.

Борисов даже забрани на министрите да си вървят от министерствата, с цел да му бъдат на 24-часово разположение . " Искам да сте разполагаем 24 часа, с цел да мога да ви намирам на секундата ", заповяда министър председателят.
 Два случая на ковид у нас Обновена
Два случая на ковид у нас

Новината беше доказана

Той подреди на здравния министър Кирил Ананиев да замине за Габрово да ревизира маските и облеклата, да се дадат в допълнение. Премерът е разпоредил на Министерство на вътрешните работи колите да бъдат със специфичен режим на придвижване . " Не желая да чуя свършиха ни, нямаме ", заръча Бойко Борисов и уточни, че на докторите също е разпоредено да не влизат в контакт .

От своя страна проф. Венцислав Мутафчийски, началник на националния щаб за ковид, съобщи, че лечебните заведения в Габрово и Плевен са сложени под карантина . Това са единствените лечебни заведения в района и не може да бъде оставено популацията без достъп до тях, уточни той.

За ограничение болестта на ковид, Министерският съвет одобри следните ограничения:

Първата мярка е Министерство на здравеопазването да издаде заповед за оповестяване на специфичен режим на деяние на лечебните заведения в Габрово и Плевен .

Втората мярка още веднъж е към Министерството на здравеопазването посредством основния хигиеничен испектор да се предадат на лечебните заведения и на всички шефове последните ъпдейти от китайска страна, които са за лекуването, диагностиката и патофизиологията на ковид.
 Кристиан Вигенин: Без суматоха за ковид!
Кристиан Вигенин: Без суматоха за ковид!

Не разбирам смисъла от трагичен брифинг в 12 през нощта, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия

Третата мярка е да се подсети на медицинските шефове и регионалните щабове в период до 12 часа да посочат какви са запасите с кревати на всяко районно равнище . Министерство на здравеопазването да обезпечи всички неоходими маски, обекла и там, където няма, да преоборудва и оборудва с нови кревати или каквото е належащо.

Четвъртата мярка са разработванено на ясни правила за консумиране на средствата за ограничение на ковид и кой ще ги разходва.

Петата мярка е възбрана за износа на медицински материали - маски и защитни дрехи .

Шестата точка е за взимане на спомагателни ограничения за районите, наранени с ковид. Препоръчва се да бъдат неразрешени образователните занятия и да бъдат въведени отдалечени ограничения на образование. За това министър председателят Бойко Борисов заръча на просветителния министър Красимир Вълчев да изясни. Зелените учебни заведения, лагерите и екскурзиите да бъдат анулирани , анулация на културните събития - единствено за районите с ковид .

Културният министър Боил Банов упорства обсегът да се разшири за културни меропрития за цялата страна. Щабът поддържа абсолютно това . По-добре превантивно да се опитаме да се защитим, а като минат няколко седмици да се види каква е обстановката, сподели министър председателят.
 Пациентът от Плевен със подозрения за ковид е изолиран
Пациентът от Плевен със подозрения за ковид е изолиран

В белодробното поделение лежат към 20 души, на всички е взета проба

Седмата точка е да отпаднат всички мероприятия с деца в регионите, където е разгласен коронавирусът. В останалата част от страната спортните срещи без аудитория .

" Ако по този начин върви светът, съм уверен, че ще отсрочат и Олимпиадата . Затваряйте всичко ", заръча министър председателят и уточни, че е срещу да се затворят за влизане и излизане градовете . Борисов смята, че това е последна мярка, само че за България му се вижда, че щяло да се сътвори суматоха по този начин.

Бойко Борисов още един път изясни, че задачата на събирането е да са осведомени безусловно намерено хората. Малко по-късно Борисов има диалог по скайп с всички регионални шефове на градовете, с цел да може на локално равнище да се извършват ограниченията.

Осмата точка е, че е във връзка с Министерството на защитата е направен спешен проект на военните лечебни заведения. Трябва да бъдат известени по дипломатическа линия другите страни за какво прилагаме такива ограничения. Щабът продължава в действен проект да работи.

Деветата точка е да се защитят обществените служащи в институциите - с маска, облекло и да се съблюдават 2 метра отдалеченост . Общо 254 болнични са издадени за карантина.

" Да слушаме докторите и експертите ", предложи Борисов и уточни, че по-добре хората да са радостни и витални, в сравнение с да са паникьосани .

Десетата точка е да се забранят командировките . " Коронавирусът не сортира ", предизвести министър председателят, като през вчерашния ден се натикал сред 10 000 души, прегръщал се и се целувал.
 Състоянието на дамата от Габрово със подозрения за COVID-19 се усъвършенства
Състоянието на дамата от Габрово със подозрения за COVID-19 се усъвършенства

Преустановен е приемът във вътрешното поделение на болницата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР