Считам, че в момента виждаме едно от най-лошите въобще законодателни

...
Считам, че в момента виждаме едно от най-лошите въобще законодателни
Коментари Харесай

Пакетът Мобилност е едно от най-лошите законодателства, притеснен Новаков

" Считам, че сега виждаме едно от най-лошите изобщо законодателни оферти, които са представяни за разискване. До такава степен е неприятно това предложение, че в него са включени условия за внедряване на устройства в камионите, които още не са изобретени - те не съществуват. " Това съобщи пред БНР евродепутатът ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по отношение на готвените с пакета " Мобилност " промени.

По думите на Новаков съпротивата против препоръчаните ограничения е мощна. 8 страни се оповестиха срещу мобилния пакет, " което не е нещо, което се вижда постоянно тук " .

 Превозвачи: Няма икономическа логичност в признатия пакет
Превозвачи: Няма икономическа логичност в признатия пакет " Макрон "

Шофьорът пътува до дома си, камионът - на паркинг, по опция без товар

" Това, което ще създадем в Европейския парламент, е, от една страна, да забавим или изобщо блокираме работата по досието , тъй че да не мине в този мандат, а, от друга позиция, в случай че се стигне до вероятно гласоподаване, да внесем такива промени и допълнения, които да отразяват в оптималната степен интереса на българските превозвачи ", безапелационен е евродепутатът. Той напомни и че измененията към този момент от две години не са признати, с помощта на евродепутатите.

" Ако се стигне до гласоподаване, считам да внесем предложение, в които водачите въпреки всичко да могат да спят и да почиват в кабините при избрани условия, да могат да правят повече курсове в Европа, без това да попада в обсега на Директивата за командировани служащи. Надявам се да успеем. Затова ще се наложи всички българи да работим под един знаменател, както сме го правили досега по тематиката ", съобщи още Новаков.

 В Европейски Съюз преодоляха митинга ни по пакета
В Европейски Съюз преодоляха митинга ни по пакета " Макрон " за транспортите

Полша, Унгария, България, Хърватия, Малта, Ирландия, Латвия и Литва също не го поддържат

Той изясни и че пакетът " Макрон " би трябвало да бъде признат по време на ротационното председателство на Румъния на Съвета на Европейски Съюз , а страната е един от явните съперници на плана. Поради това евродепутатът се надява измененията да бъдат забавени или отсрочени за неопределен срок в бъдещето. За това можели да допринесат и митингите в северната ни съседка.

 Макрон подготвен на компромис по пакета за подвижност
Макрон подготвен на компромис по пакета за подвижност

Никакви диалози със Съединени американски щати не са вероятни, без освобождение на митата

Възможно било и да се стигне и до Европейския съд, защото условието за прибиране на водачите на всеки четири седмици съгласно Новаков е " безусловно опонира с главните права и свободи, които са в основата на Европейския съюз - свободното напредване на хора, артикули и капитали ".

" Празните курсове на камионите не кореспондират е с пестенето на излъчвания въглероден двуокис ", добави още той.

 Превозвачите стачкуват в цялата страна Обновена
Превозвачите стачкуват в цялата страна

Протестиращи: Ако спрем да возим, за една седмица Европа е починала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР