Считам, че в момента служебният кабинет преминава едни разумни граници,

...
Считам, че в момента служебният кабинет преминава едни разумни граници,
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: За 7 месеца в социалната политика имаме постижения, каквито не са правени за цял мандат


Считам, че сега служебният кабинет минава едни рационални граници, споделя социалистът

„ Българска социалистическа партия през последните 7 месеца се потвърди като най-мъдрата партия и няма някой, отляво или отдясно, който да не признава, че Българска социалистическа партия даваше непоклатимост и сигурност в обединението. Успяхме за 7 месеца да създадем такива достижения, каквито за 4-годишен мандат никой не успяваше да направи в региона на обществената политика. “ Това съобщи организационният секретар и ръководител на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов пред Българска национална телевизия.

Той уточни като достижения детските градини и ясли, които не са били безвъзмездни от 1990 година, подпомагането на младите фамилии с 50 лева за едно дете и 100 лева за две деца на месец, както и нарастването на пенсиите.

„ Забелязвам, че в последните дни стартира едно приписване на заслуги, само че дано да напомним чий беше общественият министър и кой внесе всичките тези претенции в Народното събрание “, означи социалистът.

„ Ние не сме изолиран остров на благоденствието в България “, сподели Гуцанов за тавана на цените на избрани артикули, както и обезщетенията към бизнеса и обществото.  Икономиката и промишлеността потеглиха напред, удовлетворен е той.

„ Считам, че сега служебният кабинет минава едни рационални граници, тъй като има доста строги визии по Конституция за един длъжностен кабинет – той би трябвало да обезпечи провеждането на едни почтени и честни избори “, разяснява Гуцанов, акцентирайки, че въпроси като влизане в Еврозоната и големият брой уволнения, които се вършат, не са ролята на един длъжностен кабинет.

„ Благодарение на средствата от АЕЦ „ Козлодуй “ успявахме да компенсираме сметките и по предложение на Българска социалистическа партия замразихме цената на тока, с помощта на което всяко българско семейство съумя да си заплати сметките през тежката зима. Промените, които служебното държавно управление в този момент прави в атомната електроцентрала будят подозрение “, акцентира Борислав Гуцанов.

Той напомни, че позиция на Българска социалистическа партия още от април е България да обезпечи газ на най-изгодни цени и по най-сигурните дълготрайни контракти, което не изключва „ Газпром “, а в противен случай – би трябвало да се водят диалози и с тях. „ В последна сметка, би трябвало да осигурим да има топло през зимата, тъй като тя чука на вратата. Иначе кой ще изясни на хората за какво нямат топлота в домовете си и кой ще изясни на тези 28 хиляди български компании, които употребяват газ, че не могат да работят? “, попита социалистът.

Гуцанов изрази вяра, че прокуратурата най-сетне ще се захване с тематиката за какво по времето на ГЕРБ не се е направило разширението на Чирен и за какво се е пропуснала опцията за газохранилището Галата край Варна с опция за потенциал от над 1 милиарда „ Ако се разшири Чирен и газохранилището край Галата, което беше затопено също при ръководството на ГЕРБ, ние ще имаме ресурси за близо 1 година “, изясни той.

Според Борислав Гуцанов България би трябвало да стартира да създава и съвременни технологии като газ хидрати, на които Черно море е извънредно богато.

„ Когато Българска социалистическа партия влезе в ръководството, ние ще желаеме да има и сходен вид нововъведения “, съобщи Гуцанов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР