Считам, че организацията в столицата е на достатъчно добро ниво.

...
Считам, че организацията в столицата е на достатъчно добро ниво.
Коментари Харесай

Откриват кабинети за имунизация срещу COVID-19 и пред хранителните магазини

Считам, че организацията в столицата е на задоволително положително равнище. Това разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов при откриването на първия изнесен профилиран кабинет за имунизации против COVID-19. Кабинетът се намира пред постройката на Столичната РЗИ.

При подготвеност ще бъдат разкрити още два такива кабинета при питателните магазини. Желаещите . В някои лечебни заведения не престават лекари, сестри и санитари да поддават информация, че желаят да се имунизират, тъй че процентът ще бъде изменен, уточни проф. Ангелов.

Преболедувалите пациенти могат да се имунизират и това по никакъв метод не е рисково за тяхното здраве. Директорите на РЗИ-тата би трябвало да създадат по този начин, че във всяко едно лечебно заведение лекарите да слагат имунизациите. Освен това ще бъдат обезпечени спомагателен брой мобилни екипи, които да обезпечат потребностите на всички области в страната. Те ще дават отговор на стандартите за осъществяване на имунизация.
 За сполучлива имунизация е необходим цялостен локдаун и най-малко инфектирани с COVID-19
За сполучлива имунизация е необходим цялостен локдаун и най-малко инфектирани с COVID-19

От отсрочване на имунизирането поради многото инфектирани се притеснява доктор Лъчезар Томов

Министерство на здравеопазването ще търси отговор на всички въпроси, които задават пациентите, с цел да може те да създадат своя избор. Ваксинационните проекти ще бъдат подготвени до края на седмицата и в тях ще бъде ясно разказано кои групи попадат във етапа на имунизация.

Ние ще спомагаме на хората да получат цялата нужна информация към имунизациите, увери здравният министър и добави, че има ваксини, които се слага еднократно и двукратно. До започване на имунизацията ще бъдат дадени отговорите на хората. Информационно обслужване би трябвало да даде софтуерна обезпеченост на имунизацията.

Проф. Ангелов изясни, че с помощта на напъните на всички медици в София е овладян натискът върху здравната система. В 11 ДКЦ има коронавирус зони и това изискуем персонално на напъните на Столичната община. Благодарение на напъните на общината контролът върху пациентитите и лечебните заведения в столицата бе съответно следен и даде глътка въздух на лечебните заведения , акцентира здравният министър.

Пациентите и жителите, които желаят да се ваксинират, ще могат да го създадат непринудено, гратис и ще получават най-важната синтезирана информация за тях. При изнесения профилиран кабинет ще има две коли за спешна помощ, които ще се грижат при незабавна потребност да транспортират пациентите до лечебните заведения.
 Липсата на информация за имунизацията спъва медиците да се имунизират
Липсата на информация за имунизацията спъва медиците да се имунизират

Те упорстват пациентът да знае за какво му се слага имунизацията и какво да чака от нея

Освен логистиката предоставяме всекидневно осем екипа, които да бъдат разполагаем на РЗИ, с цел да подкрепят лекарите и хората, които ще дойдат да се имунизират . Toва разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова, откакто прегледа първия изнесен профилиран кабинет за имунизации против COVID-19.

Както здравните управляващи, по този начин и градоначалникът акцентира, че имунизацията против COVID-19 ще бъде доброволна и безвъзмездна, като изясни и какво е направила Столичната община. София би трябвало да бъде подготвена за всевъзможни обстановки - спешни и бедствени , настоя Фандъкова.

Когато има добра организация, тя не се вижда, само че когато я няма, това е огромен проблем за хората - дали ще стоят на дъжда, дали ще има безпорядък, безапелационна бе тя.

Фандъкова съобщи, че лекарите в лечебните заведения ще се имунизират на място. В общинските и АГ лечебните заведения също има построени зони за имунизация. Около 40% от работещите в общинските лечебни заведения са декларирали предпочитание да се имунизират.

За имунизационни кабинети са подали предпочитание седем лечебни заведения на територията на София и описът продължава да пораства. Toва съобщи шефът на Столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев.

Той изясни, че в първа фаза ще бъдат имунизирани стоматолози, фармацевти, общопрактикуващи лекари, лекари на свободна процедура и помощник-фармацевти. В лечебните заведения за доболнична помощ би трябвало да има построени имунизационни кабинети и хората, които са чиновници на лечебните заведения, да се имунизират там, настоя доктор Пенчев.

За една операция, изключително във фаза едно, са нужни към 20 медици. Ако в един фургон има два пункта за имунизация, това поема общо 84 пациенти дневно. На територията на СРЗИ има изнесени 6 пункта на открито и един вътре, следва откриването на още два. Така на територията на СРЗИ ще има общо 9 пункта за имунизация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР