„Считам, че действията на членовете на Съвета на директорите на

...
„Считам, че действията на членовете на Съвета на директорите на
Коментари Харесай

Везиева: Действията на членове на УС на ДКК уронват престижа на Министерството на икономиката

„ Считам, че дейностите на членовете на Съвета на шефовете на ДКК уронват както престижа на Министерство на стопанската система, по този начин и на самото сдружение. Те основават и усещането, че този състав на УС не желае да се промени модела на ръководство на сдружението ". Това съобщи министърът на стопанската система Даниела Везиева на брифинг в петък.

По думите й раздялата с тези членове на Съвета на шефовете е малко позакъсняла. „ Разговарях с тях и подадох ръка да работим дружно, тъй като смятам, че би трябвало да има последователност и опитът им ще способства за това да почистим ДКК от всички обвинявания. Наистина мислех, че с тези хора можем да работим по една обща идея. Да, ще желая оставката на тези трима членове. Много ме изненада медийната им акция ", добави Везиева. И разясни, че изнесени от тях изказвания не дават отговор на истината.

" При първото служебно държавно управление ДКК нямаше уебсайт. Явно не са смятали, че би трябвало да осведомят за всички процедури, които се съблюдават ", сподели още Везиева.

Според нея, в този момент, когато министерството се бори да направи процесите транспарантни и законни, този медиен интерес им служи за нещо. " За какво - очевидно ще стане ясно след време ", уточни министърът.

Тя беше безапелационна, че не се проитеснява от инспекции, а методът, по който се изнася информация, която не дава отговор на истината. Според нея е имало опити за удар върху военнопромишления подтекст. " Всичките клевети, които се пробваха да създадат, не са от изгода от никого. Всеки един опит да окаляме този бизнес ще ни коства доста ", посочи Везиева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР