Счита се, че времето лекува всички рани, но инфектираните такива

...
Счита се, че времето лекува всички рани, но инфектираните такива
Коментари Харесай

Как да допълним лечението на инфектирана рана?


Счита се, че времето лекува всички рани, само че инфектираните такива неизбежно изискват спомагателни грижи. Изпълнявайки ролята на физическа преграда против бактериите от външната среда, кожата ни постоянно ставя жертва на бактериална зараза след даже леки пострадвания. Симптоми като зачервяване, стопляне, сърбеж и нараснала секреция са сигурен белег, че една рана е инфектирана и че се постанова по-сериозно лекуване за ускорение на зарастването й.

В множеството случаи причина за възпаление на рани по кожата са бактериите от типа Staphylococcus aureus, с които кожата ни контактува непрестанно.

Първа стъпка за лекуване на инфектирана рана включва

локалното приложение на антибиотични смазки . То обаче може да бъде допълнено с още няколко стъпки за ускорение на зарастването на раната.

Най-голямо значение има постоянното разчистване и дезинфекциране на раната , което може да се прави от експерт или в някои случаи – независимо. Редовното разчистване и слагане на чист компрес ще забави размножаванеот на бактериите и ще попречва разрастването на инфекцията към хубавичко тъкан.

Наред с антибиотичните и антисептични средства, добре е да се ползват и такива, които форсират естественото зарастване на раната . Те включват общо и локално подсилване на имунитета и поддържане възобновяване на кожната конструкция.

Като ефикасни локално настоящи средства може да се ползват пчелен мед, масло от нийм и артикули, съдържащи куркума .

Маслото от нийм и медът може да се употребяват при слагането на компрес върху раната за усилване на антисептичнияя резултат. И двата био продукта имат потвърдена антибактериална интензивност за преодоляване на бактериалната зараза. От друга страна, високото наличие на куркумин в продуктите, съдържащи куркума, ускорява производството на колаген в кожата и форсира процесите на пролиферация на кожните кафези. Така раната се затваря по-бързо и се усъвършенства еластичността на кожата към пострадването за понижаване риска от наново разраняване.

Свързани публикации.. Нов вид хирургично лепило затваря раните за 60 секунди 0 Медът от манука убива повече бактерии от антибиотиците 0 Как зарастват раните? 0

Локалните грижи за ускорение лекуването на инфектирани и труднозарастващи рани наложително би трябвало да се добави и с по-общи грижи. Те включват ограничения за подсилване на имунната система , защото точно тя е главен участник във възстановителния развой.

Необходимо е също да се увеличи приема на протеини за подкрепяне заздравяването на кожата и да се усили потреблението на течности, за предварителна защита на пресушаването на кожата, което ще затрудни затварянето на раната.

Комбинацията от местни и общоукрепващи ограничения е значима за по-бързо справяне с инфекцията и укрепване на раната. Независимо

какъв брой съществено е пострадването, добре е процесът на лекуване да се наблюдава или най-малко съветва с доктор за минимизиране риска от рискови затруднения , каквито бактериалнитеи нфекции постоянно предизвикат.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР