Счита се, че това, което останало от Хамас, все още

...
Счита се, че това, което останало от Хамас, все още
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Има два сценария за приключване на войната в Близкия изток

„ Счита се, че това, което останало от Хамас, към момента се намира точно в региона на Рафа . Най-вече в подземията, които в действителност се оказаха основен миг изобщо в реализирането на цялата интервенция. Едни тунели, които още от 2014 година не са унищожени. Тунели, част от които излизат на територията на Египет. Това е, може би, нещо като финалната права на една военна интервенция към този момент, която продължи повече от 140 дни. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime арабистът проф. Владимир Чуков във връзка подготвяната от Израел атака в южния град Рафа в Ивицата Газа.
Това са някъде към 1,4 милиона индивида, които на практика няма къде да отидат и най-вероятно ще бъдат изведени в северната част на Газа. Ще бъдат проведени 15 селища, към 25 хиляди палатки. Представете си какво значи това да се реалокират толкоз доста хора.
проф. Владимир Чуков, арабист

„ Просто нямам визия какво ще се случи, да не приказваме за филантропичната помощ, за изискванията на живот, вода, храна, медицински услужвания. Не приказва към този момент нито за обучение “, сподели още специалистът.
Счита се, че първоначално Хамас е имал към 30 хиляди бойци. Може би някъде повече от половината са унищожени или ранени, като се смята, че има четири батальона, които се крият някъде към Рафа.
проф. Владимир Чуков, арабист

Според проф. Чуков има два разновидността за привършване на войната – „ единият е 100%-ова мощ, а вторият е мощ и дипломация “.

„ Според ръководещия Бенемин Нетаняху, който към момента не оповестява главните съставни елементи на проекта поради двамата министри от крайната десница, които не желаят никакво попречване на войната, са нужни извънредно радикални дейности – непрекъснати бомбардировки по всевъзможен метод. Този проект следва да бъде приключен към април месец. Според втория проект на така наречен генерали в съпротива, би трябвало да има периодично повтаряне на напън, само че и паузи, договаряния с Хамас, стартиране на заложници. Крайният период за приключването на този проект е юни месец “, изясни проф. Чуков.

По неговите думи и при двата разновидността се планува дефинитивно, окончателно очистване на Хамас.

„ В Израел ръководи една сглобка, почти като нашата. Имат едни крайнодесни, десни и центристи. Нетаняху ръководи с крайнодесните, които той желае просто да ги изгони, единствено че не може да го направи незабавно, тъй като центристите не са склонни да влязат в негово държавно управление “, разяснява още специалистът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР