Счита се, че на потребителите им се налага да сменят

...
Счита се, че на потребителите им се налага да сменят
Коментари Харесай

Motorola патентова съмнително приложение, което да следи колко често си сменяте телефона

Счита се, че на потребителите им се постанова да сменят своите мобилни устройства през две години, с цел да имат задоволително бърз и благонадежден смарт телефон за ежедневна работа. На доста от нас ни се случва да употребяваме и повече от едно устройства. Никога обаче не се е стигало до съответна статистика. Motorola желае да промени това с нова идея. На 4-ти юли компанията разгласява нов патент за специфичен програмен продукт, който да разпознава клиенти, сменящи смарт телефона си прекомерно постоянно. Компанията допуска, че това ще помогне за залавянето на „потенциални престъпници“, които употребяват огромно число мобилни телефони за малко време, с цел да не бъдат засечени. Идеята обаче, завършена през 2016-та година, има доста необикновен и леко плашещ способ на разбор.

Патентът гласи: „По време на работа един сървър непрестанно ще получава данни за лицето на индивида дружно с ID на устройството в това време. Така се обвързват устройствата с съответния им собственик. Процесът се повтаря и се прави съмнение, какъв брой постоянно индивидът сменя обвързваните с него устройства“

Според Motorola хората, които сменят своите телефони прекомерно постоянно, могат да бъдат подозрителни. Макар и да има доза истина в изказванието, същото вършат и публицисти, обществени служащи и членове на рискови публични групи (свидетели под закрила). Нещо повече, концепцията да ви вършат селфи във всеки комфортен миг е съществено нарушаване на правата за конфиденциалност на жителите. Още повече, че съгласно Motorola функционалността не би трябвало да може да се изключва от притежателите на телефоните, а да работи необезпокоявано на заден декор, изграждайки база данни за всеки един град. Другата концепция е всякога, когато потребителят навлиза или напуща избрана локация (някакво селище), да се прави инспекция на разположение и ID на телефона.

Фактически концепцията е на Motorola Solutions, филиал на огромната компания Motorola и настрана от Motorola Mobility, която прави смарт телефони. Все още компанията не е подала изказване по въпроса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР