Счетоводители се уплашиха от идеи на Асен Василев да не

...
Счетоводители се уплашиха от идеи на Асен Василев да не
Коментари Харесай

Счетоводителите се уплашиха от идеята фирмите да се отчитат всеки месец пред НАП

Счетоводители се уплашиха от хрумвания на Асен Василев да не носят непозната отговорност

Финансовият министър Асен Василев предложи всеки месец компаниите да регистрират пред НАП касовите си наличия. Ако данъчните открият, че сумите са подозрително високи, ще подхващат инспекция. Възражения незабавно се появиха от счетоводителите.

" Вероятността да заявяваме неверни данни е огромна. Отчитайки всеки месец, без право на веселба, ще усложни доста обстановката и ще има по-голяма административна тежест. Асоциацията беше на срещата с господин Василев и ние изразихме терзанията си с него. Имаме предложение да заявяваме касови наличия за предходния месец, ще забележим дали ще се одобри ", това председателят на УС на Асоциацията на счетоводителите и счетоводните предприятия Рая Петрова.

Министерството на финансите съобщи, че тези промени са за осветляване на бранша. Рая Петрова разясни, че е скептична и че недобросъвестните данъкоплатци постоянно ще намират метод за злоупотреби.

" Да, посредством тези нови мери сигурно могат да се заловен диспропорции в другите типове бизнес, но нередовните компании постоянно ще си намират малки врати или ще минават между капките ", подчерта тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Разбира се, ще има и санкции за компаниите, които закъсняват с нужната документи.

" Някои компании закъсняват не тъй като укриват нещо, а тъй като по този начин се случва в живота. Според мен е непочтено да има санкции за закъснение и може би би трябвало докладите първо да се създадат за тримесечие. Тогава ще е по-добре ", добави парадайса Петрова в края на диалога.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР