Сборен отбор от община Ценово взе участие в двадесет и

...
Сборен отбор от община Ценово взе участие в двадесет и
Коментари Харесай

Малките футболисти от Ценово се окичиха с медали от Държавните игри

Сборен тим от община Ценово взе присъединяване в двадесет и третото издание на Държавните игри на спортистите от дребните общини по футбол. Изключително оспорваните дуели се организираха на стадиона в община Маноле, област Пловдив.

Състезателите бяха разпределени в две групи от по четири тима.В група А след изтегляне на чоп попаднаха тимовете от общините Брезник, Маноле, Вълчедръм и Две могили. В група Б сили трябваше да премерят сили футболистите от Ценово, Гложене, Костенец и Дългопол. В предварителната група " Янтра “ – Ценово изигра две срещи с тимовете на Гложене и Дългопол.

И в двата мача дребните ценовчани безапелационно се постановиха над съперниците си надлежно с 2:0 и 3:0. Отборите от Ценово и Костенец приключиха етапа с идентичен брой точки и изравниха головата си разлика. Жребий трябваше да дефинира лидера в групата, само че поради получен жълт картон ценовчани останаха на втора позиция. И в последната среща, тази с тима на домакините, дребните ценовчани сподели непреклонен дух и безкрайна воля за победа.

В извънредно оспорваната среща те съумяха да наложат своя темп на игра и победиха с 1:0. В крайното класиране на Държавните игри към Българската асоциация на спортистите от дребните общини футболистите на " Янтра “ – Ценово заеха трето място и се окичиха с бронзовите медали.

На първо място се изкачиха представителите на Брезник, а втора позиция заеха спортистите от Костенец. Ценовчани си потеглиха от шампионата и с няколко самостоятелни награди. Беркант Реджеб бе отличен като най-техничен играч. Организаторите на игрите дефинираха Борислав Борисов като най-хубав вратар. Отличие получи и треньорът на тима Борислав Атанасов. Вторият представител от Русенска област  - Две могили зае петата позиция в крайното класиране.

Веднага след завръщането на състезателите от Държавните игри кметът на община Ценово доктор Петър Петров поздрави тима като връчи разнообразни футболни принадлежности. Участието на " Янтра “ – Ценово в шампионата стана допустимо с помощта на финансовата поддръжка на общинската администрация в Ценово.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР